OLJE OG GASS

Sjøfartsdirektøren går av

TIDSKLEMME: Rune Teisrud gir seg som sjøfartsdirektør. Døgnets timer strekker ikke til, og familien blir skadelidende. Nå vil han få bedre tid.
TIDSKLEMME: Rune Teisrud gir seg som sjøfartsdirektør. Døgnets timer strekker ikke til, og familien blir skadelidende. Nå vil han få bedre tid. Bilde: Sjøfartsdirektoratet

Rune Teisrud har vært sjøfartsdirektør siden 2001, og gikk inn i en ny åremålsstilling på seks år i fjor. Nå sier han opp jobben, for å slippe alle pendlingen og få mer tid med familien.

Pendling og familieliv

Teisrud går av 1. juni.

I en pressemelding sier Teisrud at det først og fremst er pendlingen som har vært avgjørende. Først pendlet han flere år mellom Søgne og Oslo, og når Sjøfartsdirektoratet flyttet til Haugesund måtte han pendle dit. I tillegg har det vært mye reising i stillingen, noe som har gått utover muligheten til å være hjemme med familien.

Gude overtar

- Jeg er kun hjemme 52 timer i uken, noen ganger enda færre. Derfor klarer jeg ikke å følge opp alle mine familiære og sosiale forpliktelser. Det er det som nå er årsaken til min beslutning, sier Teisrud i pressemeldingen.

Assisterende sjøfartsdirektør Sigurd Gude vil bli utpekt til fungerende sjøfartsdirektør fra 1. juni og inntil ny leder for direktoratet er på plass. Teisrud har fått tilbud om ny jobb i Kristiansand.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.