SAMFERDSEL

Sjelfull koreaner

RØRER PÅ SEG: Tiden er over da koreanske biler så ut som dårlige kopier av dårlig japansk design. Kia Soul er formgitt i USA og sies å ha trekk av kommende koreanere.
RØRER PÅ SEG: Tiden er over da koreanske biler så ut som dårlige kopier av dårlig japansk design. Kia Soul er formgitt i USA og sies å ha trekk av kommende koreanere. Bilde: KIA
Stein Bekkevold
16. jan. 2006 - 11:36

Konseptbilen hadde forrige uke verdenspremiere på den internasjonale bilutstillingen i Detroit.

Kia Soul er en 4040 mm lang variant som de oppfinnsomme folkene på markedsavdelingen kaller Crossover Utility Vehicle (CUT) .

Bilen er ifølge dem beregnet for mennesker med en aktiv livsstil.

Glassbil

Konseptet ble vist med forhjulstrekk, femtrinns automatkasse og to liters bensinmotor.

Prototypen kjennetegnes av en heldekkende vindusflate rundt hele bilen – flott for glassmesterne – og har ellers det som de hippe folka kaller potente hjulbuer, stilfulle frontlys og en hellende taklinje.

By og skog

- Kia Soul har et design som passer like godt på avsidesliggende skogsbilveier som i et urbant bymiljø. I utviklingen av bilen har det vært viktig å ivareta kundens behov for fleksibilitet, uten at dette går utover bildens egenart, sier sjefsdesigner i Kia Motors America, Tom Kearns.

Kia Soul er et samarbeid mellom Kia Motors designsentre i USA og Korea.

Tekniske detaljer

Typisk nok sier ingen det minste om motorisering, kjøreegenskaper, sikkerhet og så videre. Så det får vi komme tilbake til. Nå var utseendet poenget.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.