BYGG

Sjekker midlertidige barnehager i Oslo

Bilde: Atle Abelsen
Mona Strande
18. juni 2007 - 07:54

Eksperter fra Byggforsk skal undersøke om barnehagene er trygge å bruke.

Grundige kontroller

Barnehagene, som alle er provisoriske, huser til sammen rundt 400 barn. Byggforsk skal undersøke hva som gikk galt da en barnehage falt sammen søndag formiddag, og om de andre paviljongene er trygge å oppholde seg i.

- Vi vil være helt sikre på at anleggene er skikkelig kontrollert før vi slipper barn inn i dem igjen. Sikkerheten er det viktigste nå, sier administrerende direktør hos byggeier Omsorgsbygg KF, Jan-Egil Clausen til Aftenposten.

Kan være masseforskyvning

Barnehagebygningen som til daglig har 54 unger i alderen to til fem år, består av brakker som står oppå et fundament.

- Vi har engasjert uavhengige konsulenter for å gjennomgå materialet fra da vi satte opp modulene. De har blant annet studert fotografier vi tok på plassen, og deres foreløpige konklusjon er at det ikke var noe galt med selve bærekonstruksjonen, sier daglig leder Lasse Heimdal i Uniteam til Dagsavisen.

- Vi bør ikke dra for raske konklusjoner, men hvis det stemmer at konstruksjonen er grei, må bygget ha vært utsatt for en ytre påkjenning. Da er masseforskyvning i grunnen mest sannsynlig, fortsetter han.

Flere like

Paviljongen ble satt opp i september 2005, i påvente av at nabobarnehagen og en annen barnehage skal bygges ut. Omsorgsbygg har flere slike brakkekonstruksjoner som midlertidig bygninger både i barnehager og på skoler i Oslo.

Disse barnehagene er bygget på samme måte som den som raste sammen, og er nå midlertidig stengte: Rektorhaugen, Nils Bays vei og Tåsen i Nordre Aker, Tråkka i Vestre Aker, Rosendalsveien på Nordstrand, Monolittveien på Ullern og Abildsøveien på Østensjø.

Les mer om: