Norges største oppdrettsselskaper

Sjekk topp 100-listen: Norges mest lønnsomme oppdrettsselskaper

Her får du hele oversikten.

Ett av Cermaqs anlegg langs norskekysten. Selskapet driver hovedsaklig med oppdrett av laks og ørret, og er et heleid datterselskap av Mitsubishi Corporation.
Ett av Cermaqs anlegg langs norskekysten. Selskapet driver hovedsaklig med oppdrett av laks og ørret, og er et heleid datterselskap av Mitsubishi Corporation. (Foto: Cermaq)

Her får du hele oversikten.

Hei, dette er en Ekstra-sak som noen har delt med deg.
Lyst til å lese mer? Få fri tilgang for kun 235,- i måneden.
Bli Ekstra-abonnent »

I vår gjennomgang av Norges 100 mest innbringende oppdrettsselskaper er det, ikke overraskende, Marine Harvest som stikker av med førsteplassen.

Med et årsresultat på 2893 millioner kroner var laksegigantens norske avdeling den mest innbringende oppdretteren her til lands i 2017.

10. oktober nådde morselskapet Marine Harvest ASA en verdi på hele 100 milliarder kroner og seilte dermed opp på sjetteplass over de mest verdifulle selskapene på Oslo børs.

Lakseoppdrettere kan trolig se fremtiden lyst i møte. Tidligere i oktober oppjusterte meglerhuset Kepler Cheuvreux forventningene til prisen på laks for de neste to årene:

  • Fra 59 til 61 kroner per kilo i 2018.
  • Fra 60 til 61,5 kroner i 2019.
  • Og fra 61 til 63 kroner i 2020.

Hvilke selskaper er med?

Listen under er utarbeidet fra søk på regnskapstall.no, der selskapene som er inkludert i søkene, har registrert seg i Brønnøysundregisteret under relevante næringsgrupperinger for norsk standard fra SSB. I faktaboksen ser du hvilke grupperinger vi har tatt med.

Selskaper med færre enn fem ansatte, er ikke med på vår liste.

I noen tilfeller kan selskapene ha rapportert konserntall til Brønnøysundregisteret, og ikke de tallene som er spesifikke for den norske delen av virksomheten.

Næringsgrupperinger

Fiskeoppdrett  Tjenester tilknyttet ferskvannsbasert akvakultur • Tjenester tilknyttet hav- og kystbasert akvakultur 
Produksjon av yngel og settefisk i ferskvannsbasert akvakultur  Produksjon av yngel og settefisk i hav- og kystbasert akvakultur  Produksjon av matfisk, bløtdyr og krepsdyr i ferskvannsbasert akvakultur
Produksjon av matfisk, bløtdyr, krepsdyr og pigghuder i hav- og kystbasert akvakultur.

Dette gjelder for eksempel når et utenlandsk selskap har filial i Norge. Tallene som da dukker opp i vår liste, vil ikke gi et riktig bilde av den norske virksomheten.

Det er også tilfeller der datterselskaper ikke har rapportert sine regnskapstall til Brønnøysundregisteret, fordi de ikke er regnskapspliktige. Tallene må da hentes ut fra morselskapets regnskap.

Kom med innspill

Vi vil fortløpende vurdere selskapene på listen, og vi oppdaterer den etter hvert som vi får nye tall. Kom gjerne med innspill i kommentarfeltet under.

Mener du at et selskap burde blitt lagt til eller fjernet fra listen? Ta en titt på kravene ovenfor og send innspill til adrian@tu.no med «topp100» og selskapsnavn i emnefeltet. 

 

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå