MOBIL

Sjekk når du får kjøpt de nye mobilene

Her er oversikten over prisene på telefonene som ble lansert under Mobile World Congress.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. mars 2012 - 13:54

Under Mobile World Congress ble det tradisjonen tro vist frem et lass med nye telefoner. Det store spørsmålet hvert år er når telefonene kommer i salg, og hva de vil koste. 

Vi har satt sammen en oversikt over de viktigste av de nye produktene som ble lansert, og samlet sammen informasjon om priser og når de kommer i salg.

HTC

HTC lanserte tre nye telefoner under MWC. I One-serien har HTC brukt mye tid på å gjøre kameraet bedre og bruken av det mer intuitiv. 

HTC One X er toppmodellen i HTCs nye One-serie. Denne telefonen har fått en 4,7 tommers skjerm med HD-oppløsning og firekjerneprosessor. Telefonen kommer i salg i april, og skal koste rundt 5200 kroner.

HTC One S er en noe enklere telefon, med tokjerneprosessor og 4,3 tommers skjerm. One S har fått keramisk deksel, og er mindre enn 8 mm tykk. Kommer i salg i april, og skal koste rundt 4500 kroner.

HTC One V er den enkleste telefonen i One-serien. Den har prosessor på 1 GHz, og skjerm på 3,7 tommer. Dekselet er skåret ut i ett stykke aluminium. Kommer i april, og skal koste rundt 2700 kroner.

Samsung

Samsung Galaxy S III er fortsatt ikke lansert, men vi antar at den dukker opp i løpet av våren. Det betyr ikke at Samsung lå på latsiden under messa.

Samsung Galaxy Beam er en mobiltelefon med noe så spesielt som en innebygget projektor. Du kan altså vise bilder og video på veggen, med inntil 50 tommers størrelse. Telefonen har ellers firetommers skjerm og tokjerneprosessor. Kommer i salg i juni til rundt 4000 kroner.

Samsung Galaxy Note 10.1 er et nytt tilskudd i Samsungs Note-serie, som i dag består av den digre mobiltelefonen Galaxy Note. Note 10.1 er egentlig en variant av den nye tableten Galaxy Tab 2 (10.1), men som leveres med en penn du kan skrive og tegne på skjermen med. Kommer i mai, og koster rundt 6000 kroner.

 

LG

LG Optimus 4X HD blir den nye toppmodellen til LG. Vi snakker om et beist med firekjerneprosessor og HD-skjerm på 4,7 tommer. Den er en saftig oppfølger til LGs fjorårsmodell Optimus 2X. Kommer i salg i mai til 5000-5500 kroner.

LG Optimus L-serien består av den lille Optimus L3 (mars), den mellomstore NFC-telefoenn Optimus L5 (mai) og den noe sterkere Optimus L7 (i løpet av våren). Prisene er henholdsvis 1300, 2000 og 2500 kroner.

LG Optimus Vu er en diger telefon med fem tommers skjerm. Det som gjør den større enn for eksempel Samsung Galaxy Note er at skjermen er i 4:3-format. Det gjør telefoenn 9 cm bred og 14 cm høy. Vu er langt unna butikk, og kommer ikke før til høsten. Prisen sies å bli høy.

Nokia

Nokia lanserte en del nye telefoner, og de mest interessante er de nye smarttelefonene. Ingen priser eller datoer er oppgitt spesielt for Norge, men selskapet opererer med priser i euro uten skatter og avgifter, og at modellene kommer i andre kvartal, altså innen utgangen av juni.

Nokia 808 PureView ble årets store snakkis under Mobile World Congress. Ikke så rart når Nokia utstyrer den med kamera på 41 megapiksler. Dette skal gjøre den til tidenes beste kameratelefon. Utover dette er 808 PureView en ganske vanlig Symbian-mobil med NFC og 1,3 GHz prosessor. Kommer i salg i Europa i mai, men dato og pris for Norge er foreløpig ikke oppgitt. Omregnet til kroner med med moms tilsier den oppgitte prisen på 450 euro at telefonen vil koste omtrent 4300 kroner.

Nokia Lumia 900 er selskapets toppmodell med Windows Phone. Denne har fått 4,3 tommers skjerm og deksel laget i ett stykke polykarbonat, slik som Lumia 800 har. Den kommer i salg innen utgangen av juni, og 480 euro pluss moms bør bety at den vil koste omtrent 4600 kroner.

Nokia Lumia 610 er en billig Windows-mobil. Mye av grunnen til at den er billigere er at spesifikasjonene er svakere enn på Windows-mobiler flest. Likevel får du en kjapp telefon med samme operativsystem som dyrere modell. Oppgitt pris er 189 euro, noe som trolig betyr en pris på 1800 kroner.

Sony

Sony Xperia U er den nye "ungdomstelefonen" fra Sony. Denne har fått relativt lav pris, kraftig maskinvare og kompakt design. Den har også dekselelementer som kan skiftes ut. Kommer i salg i april, og vil koste rundt 2200 kroner.

Sony Xperia P er en dyrere modell med større skjerm. Den har også deksel i aluminium. Maskinvaren er stort sett den samme som på Xperia U. Prisen er dog høyere. Når Xperia P kommer i salg i april skal den koste rundt 3500 kroner.

ZTE

I Barcelona lanserte ZTE et aldri så lite skred av nye telefoner. De to kraftigste telefonene stikker seg ut som de mest interessante. 

ZTE Era var en av mange telefoner ZTE lanserte i Barcelona. Era er imidlertid den kraftigste nyheten fra kineserne, da den har firekjerneprosessor. Skjermen er 4,3 tommer stor, og operativsystemet er Android 4.0. Telefonen er under 8 mm tykk. 

ZTE PD112 HD har svakere maksinvare enn Era, men til gjengjeld skjerm på 4,5 tommer med HD-oppløsning. Og selv om den ikke har firekjerneprosessor burde tokjerneprosessoren på 1,2 GHz være tilstrekkelig til å drive det meste her. 

Når de kommer i salg er ikke kjent, men kjenner vi ZTE rett kommer de til å bli riktig så konkurransedyktig i pris.

Huawei

Huawei Ascend D quad overrasket mange under årets Mobile World Congress. Ikke bare fordi den har firekjerneprosessor, men fordi Huawei har laget systembrikken, K3V2, helt selv. De andre har kjøpt sine brikker fra Nvidia. Ascend D quad har videre 4,7 tommers skjerm med HD-oppløsning. Kommer i salg i juli, men prisen er ikke kjent.

Noen av prisene og datoene er hentet fra prissammenligningstjenesten Prisjakt.no.

Vil du vite mer om nyhetene?

Les lyntester av de nyeste telefonene

Her finner du alle nyhetene fra Mobile World Congress 2012

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.