ARBEIDSLIV

Sjefsjakten i gang

Hild Lamvik
29. jan. 2002 - 15:34

- Rent generelt kan jeg si at dette opplagt ikke er en jobb for en ung og lovende person. Konsernsjefen i Telenor må kunne dokumentere evne til å levere resultater, ha internasjonal erfaring og et godt nettverk i næringslivet, sier Harald Stavn, konserntillitsvalgt for medlemmene av Norges ingeniørorganisasjon (Nito) og Norske Sivilingeniørers Forening (NIF) i Telenor.

Holder kortene til brystet

- Når det gjelder mer spesifikke ting knyttet til våre ønsker for ny konsernsjef, ønsker jeg ikke å gå nærmere inn på det nå. Vi har levert vår innstilling til styret, og har tillit til at styret ivaretar våre krav.

Stavn ønsker ikke si noe om hvorvidt teknologene i Telenor vil at en teknolog overtar roret etter sosialøkonomen Hermansen. Han bekrefter at teknologene har konkrete navn på ønskelista, men vil ikke si hvem det gjelder. - Vi vil presentere våre kandidatønsker for styret.

Telenor kunngjorde 25. januar at Tele-Tormod ønsker å fratre sin stilling som konsernsjef innen utgangen av juni i år, etter 10 år i sjefsstolen. Styret tar sikte på å avklare hans etterfølger i god tid før dette tidspunktet. Hodejegerselskapet Korn/Ferry leder jakten på den nye sjefen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.