SAMFUNN

Sjefer må gå

Det er Norges Eksportråd, Statens Nærings- og Distriktsutviklingsfond, Norges Turistråd og Statens Veiledningskontor for Oppfinnere som danner det nye Innovasjon Norge.

SNDs administrerende direktør Gunn Ovesen er av styret ansatt som leder for det nye statlige innovasjonsselskapet.

Allerede før virksomheten er startet, markerer hun at sjefer må gå.

- Vi har for mange sjefer. Det er sjefer over alt, vi har ikke bruk for så mange sjefer, sa Ovesen på pressekonferanseen da selskapet ble presentert.

Ovesen gjorde det helt klart at teknologiovervåking skal være en viktig del av arbeidet i Innovasjon Norge.

Teknologiattacheene under Eksportrådet har hatt en turbulent tilværelse siden ordningen startet som Industriattacheer under daværende NTNF.

- Vi skal fortsatt ha folk med god teknologikompetanse ved alle kontorer og vi skal fortsatt overvåke teknologi, det vil være en viktig del av Innovasjon Norge, jeg er selv ingeniør, sa Ovesen.

Styret ledes av Steinar Olsen. Han har erfaring fra både industri og finans. Han driver i dag finansieringsselskapet Jemso AS.

Olsen kritiserte pressen for å tegne et ensidig bilde av Norge som et høykostland, noe han mente er galt. Han ramset opp de fleste steder der de fire sammenslåtte har utekontorer i dag og slo fast at samtlige er dyrere enn i Norge når det gjelder høyt utdannet arbeidskraft.

- Vi kan ikke basere oss på å bli billigere i dette landet, det er ikke mulig.

Olsen vil i sitt arbeid som styreleder profilere Norge som et land utenlandske bedrifter bør velge for kompliserte utviklingsoppgaver.

Innovasjon Norge disponerer knapt fire milliarder kroner totalt og får 730 ansatte. Til sammen er det identifisert 72 forskjellige støtteordninger i de gamle institusjonene.

Både styreleder og administrerende direktør slo fast at kundene ikke skal måtte forholde seg til alle disse, de skal møte en enhetlig institusjon som kan gi dem råd og veileding.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.