ENERGI

Sjef for gassteknologi

Anders J. Steensen
10. nov. 2004 - 15:45


- Jeg er godt fornøyd med at vi har fått på plass en direktør som har lang og bred erfaring innenfor gass- og teknologiutvikling. Med denne ansettelsen ligger alt til rette for at virksomheten kan starte opp som planlagt i januar neste år, sier Widvey i en pressemelding.

Innovasjonsvirksomheten skal bidra til å utvikle og demonstreremiljøvennlige gassteknologier. Nærmere 100 millioner kroner i året skal brukes på å utvikle ny teknologi, da særlig rettet mot CO2-håndtering i første omgang.

Den nye innovasjonsvirksomheten skal i samarbeid med Norges forskningsråd opprette et nytt nasjonalt gassteknologiprogram fra 2005. Gassteknologifondet, som ble etablert 1. juli 2004, skal være den primære finansieringskilden til utprøvings- og demonstrasjonsaktivitetene.

Bjørn-Erik Haugan er utdannet sivilingeniør og har bred bakgrunn fra arbeid med innovasjon innen energi- og gassteknologier. Han kommer fra en stilling som direktør i GE Energy (Norway) AS, der han blant annet har ledet arbeidet med energieffektive turbiner. Haugan har også bakgrunn som konsernansvarlig for miljøteknologi i Kværner, og har deltatt i programstyret for energisektoren i Forskningsrådet i seks år.

Bjørn-Erik Haugan er 53 år og kommer fra Oslo.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.