ARBEIDSLIV

Sivilingeniør-mangel truer

Ole K. Helgesen
18. okt. 2005 - 12:06

Tekna gir seg ikke: Interessen for teknologifag må bli bedre.

I dag kjører Tekna derfor i gang en voldsom aviskampanje. Med helsider i VG og Dagens Næringsliv vil Tekna fortelle den nye regjeringen hvem de er og betydningen av teknisk-naturvitenskapelige fag.

Rapport

Tekna offentliggjorde nylig en rapport som viser at ni av ti sivilingeniører får jobb innen fem måneder etter endt utdanning. Dersom etterspørselen øker ytterligere, vil det bli hard kamp om hodene.

– Statistisk sentralbyrå konkluderte for noen år siden med at vi utdanner nok teknologer i Norge. Men utviklingen viser at det muligens blir mangel på teknologikompetanse i fremtiden. I så fall må vi få flere studieplasser og de må selvfølgelig fylles, sier Kåre Rygg Johnsen, generalsekretær i Tekna.

– Må få opp interessen

– Vi har en stor utfordring foran oss for å få opp interessen for tekniske og naturvitenskapelige fag. Ungdom i dag ser ikke ut til å ha oppdaget at fagene gir muligheter for spennende jobber med svært god lønn. Dette kan skyldes at ungdom tror at matematikk er vanskelig og velger minste motstands vei, mener Rygg Johnsen.

Ekstrapoeng og høyere lønn til mattelærerne

– Tekna mener det bør gis ekstrapoeng til dem som velger matte på videregående skole. Samtidig må det gis høyere lønn til gode mattelærere. Det er bekymringsfullt at 62 prosent av dagens mattelærere er over 50 år, sier generalsekretæren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.