TRAFIKK OG ITS

Siv Jensen lover å rive bomstasjoner

Avslørte at regjeringen vil bruke 200 millioner på å rive bomstasjoner i tale til FrP-landsmøtet

Siv Jensen fikk stående applaus da hun i landsmøtetalen sin avslørte at regjeringen vil bruke 200 millioner kroner på å rive bomstasjoner. Side FrP kom i regjering har imidlertid tallet på bomstasjoner økt fra 170 til 245.
Siv Jensen fikk stående applaus da hun i landsmøtetalen sin avslørte at regjeringen vil bruke 200 millioner kroner på å rive bomstasjoner. Side FrP kom i regjering har imidlertid tallet på bomstasjoner økt fra 170 til 245. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix
3. mai 2019 - 15:31

– Flere bommer skal bort, og folk skal betale mindre, sa FrP-leder og finansminsiter Siv Jensen under sin tale til FrP-landsmøtet fredag ettermiddag.

Hun lovet å rive nye bomstasjoner allerede i år, så snart Stortinget har vedtatt flertallsregjeringens reviderte nasjonalbudsjett, og sa at regjeringen har bevilget 200 millioner kroner til riving av bomstasjoner.

Jensen varsler også at tilskuddsordningen for redusert bompengebelastning skal dobles, og at det skal innføres et fradrag slik at store bomutgifter kan skrives av på skatten.

Kampen mot bomringer har seilt opp som en av de største kampsakene foran årets kommunevalg. Før valget vil Frps fylkes- og lokalpolitikere foreslå å stoppe nye bompengeprosjekter, lovet Jensen.

– Med det politiske flertallet vi har på Stortinget, kommer folk fremdeles til å måtte betale bompenger. Det er imot alt det vi ønsker, sa Jensen.

– Men nå er det ikke bare Fremskrittspartiet som har fått nok. Det er bra at folk sier ifra, det er bra at det er et opprør. Kanskje er det dette som skal til for at vi skal få flertall mot bompenger, sa hun.

Antall bompenger har i følge Aftenposten økt fra 170 til 245 siden FrP kom i regjering i 2013, og i det siste har anti-bompengelister fått stor oppslutning flere steder i landet. Meningsmålinger viser blant annet at Bompengelisten kan komme på vippen i Bergen og Stavanger etter høstens kommunevalg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.