ARKIVNYHETER

Siste store anleggsjobb på Kvivsvegen

Det siste store anleggsoppdraget på Kvivsvegen gjelder vel tre kilometer veg lengst sør i prosjektet.
Det siste store anleggsoppdraget på Kvivsvegen gjelder vel tre kilometer veg lengst sør i prosjektet. Bilde: Ill.: Statens vegvesen
4. nov. 2010 - 11:12

Den som får kontrakten skal anlegge to kilometer av framtidig E 39 mellom Lødøen og Grodås i Hornidal kommune i Nordfjord. Lødøen ligger sør for Storelvbrua, som bygges i en annen entreprise, Grodås er stedet hvor framtidig E 39 møter nåværende fylkesveg 60.

Oppdraget omfatter også omlegging av fylkesveg 60 over en strekning på 1 170 meter og fjerning av nåværende veg. Videre skal det bygges natursteinsmurer med et samlet areal på ca. 3 000 kvm.

Kommunale vann- og avløpsledninger skal legges om på deler av de strekningene som blir berørt av utbyggingen. Dette arbeidet inngår i entreprisen.

De nye vegene får en normalbredde på 7,5 meter. Jobben må være gjort innen 1. juni 2012. Dette blir det siste store anleggsoppdraget på Kvivsvegen, men det er fortsatt mye arbeid som ikke er utlyst, først og fremst elektroarbeid i tunnelene. Prosjektet omfatter mer enn 9 km nye tunneler. Kvivsvegen åpnes for trafikk høsten 2012.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.