NYHETER

Siste støp på Drammensbrua

Med bløtkake til alle fremmøtte, kaffe og en cognac til de som ville ha, markerte Skanska at siste støp ble gjort på den nye Drammensbrua torsdag. Allerede i 1.november settes trafikken på, for da starter de omfattende arbeidene med den gamle brua.

Jarle Skoglund
22. sep. 2005 - 10:58

Siden mai 2003 har drammenserne kunnet følge den store forskalingsvogna som langsomt har arbeidet seg fram over byen, og som nå er blitt en ny bru på 1891 meter, paralellt med den gamle. Markeringen nylig hvor representanter fra Statens vegvesen, hovedentreprenøren Skanska og pressen innebærer at siste store betongstøp i forskalingsvogna nå er gjort.

Fram til 1. november skal kantdragerne bli ferdige, rekkverk og støyskjermer skal monteres, dreneringssystemet ferdiggjøres, og lysmaster og asfalt skal på plass før trafikken blir ledet fra dagens bru til den nye.

Vegvesenets byggeleder Ola H. Hole ga honnør både til entreprenør, rådgivere og alle arbeidere som har bidratt til å holde skjemaet under arbeidets gang.

Skanskas anleggsleder Geir Ståland forteller til Våre Veger at arbeidet har gått knirkefritt, og at kontaktstøpen nesten er på dagen i forhold til som opprinnelig var planlagt i forhold til fremdriftsplaner.

Dersom fremdriften holder samme tempo som til nå, vil den offisielle bruåpningen skje 15. oktober 2006.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.