NYHETER_BYGG

Siste Reis i Oslo

26. sep. 2001 - 11:20

Helt siden 1954 har Bygg Reis Deg vært avholdt i Oslo. Første gang på Akershus Festning, senere har Sjølyst vært åstedet for Norges og Nordens største byggevaremesse. Neste gang vil Lillestrøm være åstedet. Med større lokaler håper direktør Jan-Erik Erichsen på enda flere besøkende enn de 60.000 besøkende de regner med i år.

Ønsker en ren fagmesse

Messen er populær, både for publikum og fagfolk.

– Jeg tror det blant annet skyldes at vi sier nei til andre bedrifter enn de som er tilknyttet byggenæringen på en eller annen måte. Vi ønsker for eksempel ikke madrassprodusenter eller spekepølseleverandører her, sier Erichsen.

For det er nok av dem som ønsker å delta. Et par skopussere så vi dog under vår lille rekogniseringstur inne på messeområdet, men ellers var det stort sett bare selgere og konsulenter fra bransjen å treffe på.

Ungdomsprofil

Daglig leder Bård Hernes fra GBS Data as, forteller at han på første dag av messen har hatt mye besøk av skoleungdommer som ønsker cd-demoer. I tillegg har flere lokale eiendomsutviklere og entreprenører stukket innom.

– For oss er dette en viktig messe å være med på. Vi har deltatt de tre siste gangene den har vært arrangert, og kommer helt sikkert til å fortsette med det. Det er ikke mange messer som har så bred publikumsprofil, forteller Hernes.

Dekker omkostningene

GBS Data selger såpass mye at de dekker omkostningene ved deltakelsen og vel så det.

– I tillegg er det viktig for oss å bli sett både av gamle og nye kunder, understreker Hernes som legger til at de viktigste dagene for dem er onsdag til fredag da de proffe kundene besøker utstillingen.

Hans firma selger programvare for alle aktører innen byggebransjen. Tradisjonelt har de vært størst innen arkitekt- og ingeniørbransjen der de dekker 70 prosent av markedet. Nå satser de mer mot kommuner, byggherrer og entreprenører.

Norgesmesterskap

Francisco Munoz (21) er lærling og med på NM for lærlinger i byggtapeteserfaget som arrangeres under Bygg Reis Deg.

Han skal holde på i fem dager slik at publikum kan bivåne arbeidet underveis. Lørdag klokken 1300 avgjøres det hvem som vinner.

– Jeg tror min deltakelse her betyr litt både for fagbrevet som jeg holder på med og kanskje litt for lønna mi, smiler Munoz. Han kommer fra Bergen og er lærling hos Byggtapetesermester Kenneth Eliassen.

Munoz har ett og et halvt år igjen av lærlingetida og synes det er gøy å delta på messen, men mener de har altfor god tid på oppgaven. – Det er selvfølgelig også gøy å være i Oslo de fem dagene det varer, understreker Francisco Munoz.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.