PROSJEKTER

Siste jobb på Dyrstad-Sprova-Malm er ute

Det siste store oppdraget på prosjektet Dyrstad-Sprova-Malm i Trøndelag er sendt ut på anbud. Innen 25. mai vil Vegvesenet ha pris på 2,4 km ny fylkesveg 17.

Slik blir krysset på Østvik i østre ende av parsellen som er ute på anbud nå. Dette er den siste av de fem parsellene på prosjektet Dyrstad-Sprova-Malm som lyses ut.
Slik blir krysset på Østvik i østre ende av parsellen som er ute på anbud nå. Dette er den siste av de fem parsellene på prosjektet Dyrstad-Sprova-Malm som lyses ut. Foto: Statens vegvesen/Norconsult
17. apr. 2018 - 20:15

Vegen skal gå mellom Østvik og østre landkar til Beitstadsundbrua. Hele strekningen ligger i Steinkjer kommune. Traséen går for det meste i uberørt terreng, men ikke langt fra fylkesveg 6986.

Standarden blir H4. Total bredde blir 10 meter. Et romlefelt med en bredde på en meter skal skille feltene.

Det blir fire konstruksjoner på strekningen. I tillegg til den 40 meter lange Gangstadbrua som ligger i veglinjen, skal det støpes tre kulverter under fylkesveg 17.

Anbudskonferansen finner sted 2. mai. Prosjekteringen er utført av Norconsult. Vegen skal være klar til bruk innen utgangen av oktober neste år da hele prosjektet Dyrstad-Sprova-Malm blir fullført, hvis framdriftsplanen holder.

Prosjektet har en ramme på 1,6 milliarder kroner. Trøndelag fylkeskommune dekker halvparten, den andre halvparten blir finansiert med bompenger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.