ARBEIDSLIV

Siste innspurt i entreprenørcup

Denne uken ble femten vinnere kåret i forretningsplankonkurransen, som skal vekke til live den norske entreprenørånden, etter suksessresept fra andre europeiske land. Vinnerne ble kåret blant 85 bidrag, og får 15 000 kroner hver.

Blant vinnerbidragene er planer for et tannrengjøringsapparat, programvare for overvåking av hunder, tyverisikker sykkelkonstruksjon og tankteknologi for transport av levende fisk.

Mange av vinnerne er studentgrupper. Blant annet er samtlige av de fem vinnere fra Trondheim studenter. De øvrige vinnerne er fra Oslo (9) og Bergen (1).

Seks av de premierte bidragene var også blant vinnerne i Venture Cups første fase. I første fase konkurrerte 300 bidrag. Blant de 85 bidragene i andre runde var det hele 48 nykommere. Konsulent Patrik Egeland forklarer det relativt store antallet nykommere med den offensive markedsføringen som ble gjort da andre cupomgang ble sparket i gang.

– Det er gledelig at vi har fått med mange nykommere. Samtidig er det litt leit at frafallet er så vidt høyt. Vi tror det skyldes at det gikk for lang tid mellom fase én og fase to. Sommerferien kom i mellom og ødela for enkelte, sier Egeland.

De beste ideene fra fase én ble imidlertid med i fase to. Så langt har konkurransedeltakerne utviklet en nesten ferdig forretningsplan. Nå har de bare tiden og veien til å få ferdig en fiks ferdig plan innen 22. november, som er innlevering for siste og avsluttende fase. Da skal forretningsplanene inneholde risikovurderinger, organisasjons- og ledelsessammensetning for virksomheten, finansieringsplan og gjennomføringsplan med milepæler.

Det betyr at veiledningsapparatet som cupdeltakerne har til rådighet får nok å gjøre den kommende måneden.

I neste uke starter forelesningsrekker ved læresteder i Oslo, Bergen og Trondheim. Blant temaene i denne bolken er finansiering og oppstart og drift av egen virksomhet.

Det har ikke lykkes arrangørene å øke forskerandelen blant deltakerne, slik ambisjonen har vært. Målet nå er at forskerne skal stå for langt mer enn dagens 17 prosent av bidragene, i neste års entreprenørcup.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.