Siste delstrekning av E16 i Sandvika ute på anbud

Nå skal Statens vegvesen finne entreprenør som skal bygge om tidligere E16 og tilstøtende lokalveger mellom Sandvika, Emma Hjorthsvei og Åses vei.

Tidligere E16 og tilstøtende lokalveger mellom Sandvika, Emma Hjorthsvei og Åses vei skal bygges om.
Tidligere E16 og tilstøtende lokalveger mellom Sandvika, Emma Hjorthsvei og Åses vei skal bygges om. Illustrasjon: Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
11. mars 2019 - 11:08

Dette er siste brikken i det som legger til rette for byutviklingen i Sandvika, og som fullfører Sandvika ring, forteller Statens vegvesen i en pressemelding.

Entreprisen, som er en utførelsesentreprise, består av tre adskilte delområder: Sandvika ved Industriveien, Brynsveien og Ringeriksveien, noe mindre arbeider rett nord for Hamangtunnelen og ombygging av krysset ved Åses vei. 

Les også: Signerte andre entreprise på Sandvika - Wøyen

Skal rive fem bruer

Det er en omfattende entreprise som i hovedtrekk handler om nedbygging av gamle E16 over Hamangsletta og ombygging av mindre veger.

I tillegg skal fem bruer rives og en skal bygges ny, det bygges nye rundkjøringer, kabler skal legges om, næringsbygg skal rives, bruer skal rehabiliteres og det skal bygges gang- og sykkelveger.

Sist men ikke minst skal det beplantes langs Dælibekken.

Les også: NCC sikret seg milliardtunnel på E16

Mye trafikkomlegginger

Ombygging E16 Sandvika <i>Foto:  Statens vegvesen</i>
Ombygging E16 Sandvika Foto:  Statens vegvesen

-Vi bygger i et svært trafikkert byområde, og det vil bli et stort omfang av trafikkomlegginger med mange faser og etapper. Her må det sikres god trafikkflyt mens arbeidene pågår. Nå regner vi med å få på plass en ny entreprenør før sommeren, sier byggeleder Tom Heldal Larsen, som håper at vi kan komme i gang med byggingen på sensommeren.

Tilbudsfrist er satt til 8.april.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.