PRODUKSJON

Sintef overtar Raufoss

Salget påvirker ikke situasjonen at Raufoss ASA har betydelig negativ egenkapital. Sinvent eier fra før 34 % av aksjene i RTIM.

RTIM har spisskompetanse innen materialteknologi, laboratorie- og verkstedtjenester. Kundene er bedriftene i Raufoss Industripark og nasjonalt, i samarbeid med SINTEF. Selskapet har ca. 40 ansatte og en årlig omsetning på NOK 40 millioner.

I tillegg til Sinvent er kjøperne Nammo AS og RAs datterselskap Raufoss United AS.

Videre skal det gjennomføres en rettet emisjon i RTIM, der industrivekstselskapet SIVA og Hexagon ASA deltar sammen med Sinvent og Nammo AS.

Emisjonen vil tilføre RTIM ca. seks millioner kroner. Etter aksjesalg og emisjon i RTIM vil Sinvent eie 50,1%, mens SIVA vil ha ca. 20 % og industriselskapene 30 %.

I en melding heter det: "Basert på kompetansen i industrimiljøet på Raufoss skal RTIM bidra til at bedriftene på Raufoss får kompetanse og ressurser innen FoU på en kostnadseffektiv måte, til at SIVA får en samarbeidspartner som kan forvalte deres investeringer i regionen, og at SINTEF får regional forankring i Raufoss-området, og økt mulighet for en effektiv utnyttelse av RTIM's og SINTEF's øvrige ressurser."

Mannen som er ny administrerende direktør i Raufoss ASA, Leif Chr. Salomonsen, sier til TU at det er den overbyggende konserndelen som har " brukket ryggen", ikke de produserende datterselskapene.

General Motors er "godt fornøyd med utviklingen". De to bildelfabrikkene (på Raufoss og i Canada) sies å gå fint og deler leveres til riktig kvalitet, til riktig tid og til avtalt pris.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.