SAMFUNNPOLITIKK

Sintef må skatte

Konsernsjef Unni Steinsmo og resten av Sintef nådde ikke gjennom til Høyesterett med sin anke i skattesaken.
Konsernsjef Unni Steinsmo og resten av Sintef nådde ikke gjennom til Høyesterett med sin anke i skattesaken. Bilde: NTNU Info
5. feb. 2008 - 12:12

– Det er bred politisk enighet om at forskning ikke skal skattlegges. Stortinget må derfor gjøre endre skatteloven, sier konsernsjef Unni Steinsmo i Sintef i en pressemelding.

– Entydig politisk oppfatning

I fjor høst ble Sintef og fire datterselskaper i Frostating lagmannsrett dømt til å betale 30 millioner kroner i skatt for perioden 2001-2007.

Dommen pålegger skatteplikt for forskningsinstituttet. Nå har Høyesteretts kjæremålsutvalg avvist å behandle anken, og dermed er lagmannsrettsdommen rettskraftig.

– Vi har hele tiden opplevd en bred politisk støtte for at forskningsinstituttene ikke skal skattlegges. Dette viser at det ikke er samsvar mellom loven og det som er en entydig politisk oppfatning, sier Steinsmo.

Søker ettergivelse

I forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet for 2008 vedtok Stortinget en endring av skatteloven som presiserte at forskningsstiftelser ikke skal betale formuesskatt, men det ble ikke gjort tilsvarende presisering i forhold til inntektsskatt.

Skattekravet til Sintef er hovedsakelig formueskatt. Nå vil organisasjonen søke om å få ettergitt pengene ettersom Stortinget allerede har vedtatt å fjerne formuesskatten fra 2008.

Sintef skriver at midlene heller bør investeres i laboratorier og ny forskning.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.