ARBEIDSLIV

Sintef fyller på med forskere

13. feb. 2001 - 10:06

I slutten av oktober annonserte Sintef i Oslo etter forskere på nettet, ved Næringslivsdagene i Trondheim og i Teknisk Ukeblad. Forskningssjef Ernst Kristiansen fikk hele 32 kvalifiserte søkere for vurdering. Sintef har en rekke utfordrende oppdrag for nasjonale og internasjonale kunder og trengte flere forskere.

Av de 32 ble 12 ansatt. – Syv har direkte referanse til annonsen i Teknisk Ukeblad.

Tidligere annonserte forskningsinstitusjonen i de store avisene, men annonsene druknet. – Vi kommer til å konsentrere oss om Teknisk Ukeblad på nett og papir når vi skal ansette tekniske medarbeidere. Det er tydelig at vi treffer målgruppen.

Sintef-avdelingen i Oslo gjennomfører for tiden en rekke utfordrende prosjekter og forskningsoppdrag for internasjonale og norske kunder. Blant annet skal SIntef forske på gassmåling i rommet for den amerikanske romfartsorganisasjonen Nasa.

Sintef jobber også med en ugressmåler som kan monteres på en traktor og som automatisk doserer riktig sprøytemengde av ugressmiddel.

– Noe av det mest interessante vi holder på med nå, er en fisketeller som kan brukes i fangstkontroll. Prosjektet kan gjøre det overflødig å ha inspektører på hver enkelt fiskefartøy i norsk økonomisk sone. Dette gjennomfører vi i samarbeid med Sintef Fiskeri i Trondheim, forteller en Kristiansen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.