PRODUKTNYHETER

Simulert produksjon

3. mai 2002 - 00:03

Partnerskapet Amada America/MetalSoft tilbyr smarte løsninger til små og mellomstore bedrifter. Selskapet er representert i Norge ved Scanma på Ås sør for Oslo, som nylig presenterte Amadas nye BendCAM-programvare. Med den kan du fullt ut simulere prosessen fra plate via stansing/skjæring og knekking, til ferdig produkt. Datamaskinen simulerer prosessen i detalj, alt etter den maskinkonfigurasjon du har valgt.

Fabrikkens omfattende tilbud om FMS (Flexible Manufacturing System) er en hel katalog du kan plukke fra. Amada anbefaler komplette linjer, fra robotisert/delrobotisert materialhåndtering i et eget anlegg i den ene enden, eventuelt via grovskjæring, stansing/laserskjæring/etterbehandling i maskineringssenteret, og knekkig/stabling i en robotenhet i den andre. Verd å merke seg her er deres nye robotiserte knekkecelle ved navn Astro 50Y.

En nyhet ifølge Amada er den utvidede graden av selv-overvåking. Maskinen står og jobber helt til lageret av råplate nærmer seg minimum, da skriker den. Den skriker også hvis den merker brudd i et verktøy, eller hvis laseren, som supplerer stansene der de ikke har geometrien inne, går tom for gass eller matematikk.

Scanma leverer hollandske slipeceller som settes mellom stansing/skjæring og knekking, og som leveres av Timesavers Int. BV i Goes i Holland.

(sb)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.