IKT

Simula-senteret utvider

Anne-Lise AndersenAnne-Lise AndersenAnne-Lise Andersen
24. feb. 2005 - 14:00

Simula er i ferd med å inngå en avtale om et omfattende samarbeid som innebærer fiansiering av grunnleggende forskning i Simulasenterets avdeling for Scientific Computing i flere år fremover.

Avdelingen utlyser derfor til sammen 8 postdoc-stillinger og doktorgradsstipendiater.

Scientific Computing utvikler programvare for matematiske modeller og numeriske metoder, og har blant annet fått internasjonal anerkjennelse for et prosjekt som simulerer den elektriske aktiviteten i menneskehjertet. I tillegg skal opptil seks forskere ansettes i avdelingene Software Engineering og Networks and Distributed Systems.

Det er også ledig stilling som assisterende direktør med totalansvar for forskningen.



Simula Research Laboratory AS ble etablert i januar 2001 og satt i full drift ved flyttingen til nye lokaler på Fornebu samme år. Målet er å drive grunnleggende langsiktig forskning på utvalgte områder innen IKT-sektoren og innen 3–5 år skulle forskningsgruppene være på høyt internasjonalt nivå.

Evaluert

Senteret drives som en effektiv forskningsenhet med voksende internasjonal anerkjennelse. I en nylig gjennomført internasjonal evaluering på oppdrag av Forskningsrådet, får forskningen ved Scientific Computing-avdelingen meget gode karakterer.

Evalueringsskomiteen er imponert både over de vitenskapelige fremskrittene og den høye aktiviteten ved senteret, særlig tatt i betraktning den korte tiden som er gått siden oppstarten.



Dette har flertallet av næringskomiteen merket seg. Da Stortinget diskuterte status for IT- og kunnskapssenteret på Fornebu i midten av desember, innstilte de på at Simula får etablert forskningskontrakter i perioden 2006-2015.

De peker også på at antallet doktorgradsstudenter er lavt i forhold til antallet vitenskapelige ansatte, og går inn for at antallet minst fordobles i denne kommende kontraktperioden. Går det som Stortinget vil, kan det på sikt bli jobber for flere ved senteret!






Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.