IKT

Simula-senteret utvider

Anne-Lise AndersenAnne-Lise AndersenAnne-Lise Andersen
24. feb. 2005 - 14:00

Simula er i ferd med å inngå en avtale om et omfattende samarbeid som innebærer fiansiering av grunnleggende forskning i Simulasenterets avdeling for Scientific Computing i flere år fremover.

Avdelingen utlyser derfor til sammen 8 postdoc-stillinger og doktorgradsstipendiater.

Scientific Computing utvikler programvare for matematiske modeller og numeriske metoder, og har blant annet fått internasjonal anerkjennelse for et prosjekt som simulerer den elektriske aktiviteten i menneskehjertet. I tillegg skal opptil seks forskere ansettes i avdelingene Software Engineering og Networks and Distributed Systems.

Det er også ledig stilling som assisterende direktør med totalansvar for forskningen.Simula Research Laboratory AS ble etablert i januar 2001 og satt i full drift ved flyttingen til nye lokaler på Fornebu samme år. Målet er å drive grunnleggende langsiktig forskning på utvalgte områder innen IKT-sektoren og innen 3–5 år skulle forskningsgruppene være på høyt internasjonalt nivå.

Evaluert

Senteret drives som en effektiv forskningsenhet med voksende internasjonal anerkjennelse. I en nylig gjennomført internasjonal evaluering på oppdrag av Forskningsrådet, får forskningen ved Scientific Computing-avdelingen meget gode karakterer.

Evalueringsskomiteen er imponert både over de vitenskapelige fremskrittene og den høye aktiviteten ved senteret, særlig tatt i betraktning den korte tiden som er gått siden oppstarten.Dette har flertallet av næringskomiteen merket seg. Da Stortinget diskuterte status for IT- og kunnskapssenteret på Fornebu i midten av desember, innstilte de på at Simula får etablert forskningskontrakter i perioden 2006-2015.

De peker også på at antallet doktorgradsstudenter er lavt i forhold til antallet vitenskapelige ansatte, og går inn for at antallet minst fordobles i denne kommende kontraktperioden. Går det som Stortinget vil, kan det på sikt bli jobber for flere ved senteret!Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.