Simen Lieungh må gå fra Aker Solutions

MÅTTE GÅ: Ueninghet mellom SImen Lieungh og styret i AKer Sollutions har medført at Lieungh må forlate Aker etter 22 år.
MÅTTE GÅ: Ueninghet mellom SImen Lieungh og styret i AKer Sollutions har medført at Lieungh må forlate Aker etter 22 år. (Bilde: Anders J. Steensen)

Økonomidirektør Leif Borge vil være daglig leder inntil ny sjef er ansatt. Styreleder Øyvind Eriksen overtar som midlertidig konsernsjef. Styret vil umiddelbart starte med å finne Lieunghs etterfølger.

Har levert

– Aker Solutions har beveget seg framover under Lieunghs ledelse. Til tross for utfordrende prosjekter har selskapet levert rekordresultater og en god ordrereserve. Vi vil ikke forlate den kursen Lieungh har satt inntil en ny konsernsjef er på plass, sier Øyvind Eriksen.

Vil ikke snakke

Simen Lieungh har vært i Aker Solutions i 22 år.

– Min avgang kommer som et resultat av en forståelse mellom meg og styret. Min avgang kommer ikke som resultat av et enkelt prosjekt eller drift, men som en prosess som har pågått over tid. Jeg ønsker ikke å diskutere i detaljer rundt min avgang, sier Lieungh.

– Jeg beklager at jeg ikke lenger kan være en del av Aker Solutions videre framgang og suksess, sier Lieung.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå