OLJE OG GASS

Simen Lieungh blir sjef for Odfjell Drilling

NYE OPPGAVER: SIemen Lieungh (50) blir ny administrerende direktør for Odfjell Drilling
NYE OPPGAVER: SIemen Lieungh (50) blir ny administrerende direktør for Odfjell Drilling Bilde: Anders J. Steensen
19. aug. 2010 - 09:00

Simen Lieungh overtar etter Ketil Lenning som fratrer etter eget ønske. Odfjell Drilling har under hans ledelse vokst betydelig. Riggene er fornyet og virksomheten er utvidet både i Norge og internasjonalt.

Planlagt

Styret ble tidlig informert om at Lenning ønsket å fratre ved fylte 60 år.

– Etter ti år i selskapet er det naturlig å overlate styringen til noen andre. Odfjell Drilling kan ser fram til å få en leder med de kvalitetene og erfaringen som Lieungh har, sier Kjetil Lenning i en pressemelding.

Les også: Simen Lieungh må gå fra Aker Solutions

Uenig

Simen Lieungh forlot overraskende Aker Solutions i juni i år. Det har vært mange spekulasjoner om hvorfor han gikk, men han sier til Dagens Næringsliv at det som ble sendt ut i pressemelding er alt han ønsker å si den sammenheng.

I denne kommer det fram at Lieungh var uenig med styret og at uenigheten utviklet seg over tid.

– Min avgang kommer som et resultat av en forståelse mellom meg og styret. Min avgang kommer ikke som resultat av et enkelt prosjekt eller drift, men som en prosess som har pågått over tid. Jeg ønsker ikke å diskutere i detaljer rundt min avgang, sier Lieungh.

Flere kilder Teknisk Ukeblad har snakket med i subsea-miljøet har fortalt at ryktene sier at Aker Solutions Subsea er til salgs og at dette kan ha vært en årsak til uenigheten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.