MOBIL

SIM-kortet fortsetter å krympe

Gjør deg klar for nano-SIM.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. nov. 2011 - 11:24

Micro-SIM er den SIM-kortstørrelsen som brukes i iPhone 4, 4S og iPad. Foreløpig har størrelsen hatt liten utbredelse, og i dag er det veldig få andre produsenter som har tatt den i bruk. Nokia kjører denne i Nokia N9, men dette er foreløpig den eneste på markedet.

LES OGSÅ: Mobili mekker mikro-SIM

Dersom Giesecke & Devrient får det som de vil blir micro-SIM bare et parentes i SIM-korthistorien. Det Munchen-baserte selskapet har nemlig introdusert nano-SIM.

Mindre og tynnere

Nano-SIM er omtrent 30 prosent mindre enn micro-SIM, og måler 12 x 9 millimeter. Kortet er også 15 prosent tynnere. Å kalle noe slikt for et "kort" begynner å bli meningsløst. Dette er mer som en liten brikke å regne. Et SIM-kort er uansett bare en mikrobrikke pakket inn i et plastskall.

Uansett - nano-SIM skal gjøre det mulig å lage mindre telefoner, ved at det ikke er nødvendig å sette av like mye plass til SIM-kortet. 

Blir standard

Nano-SIM er allerede gjort tilgjengelig for testing for forskjellige mobiloperatører. Det er ifølge Giesecke & Devrient ventet at ETSI (European Telecommunications Standards Institute) skal implementere nano-SIM som en standard i løpet av året.

Når de første telefonene med nano-SIM dukker opp er helt i det blå. Sannsynligvis skjer det ikke med det aller første. Det nye SIM-kortet er kompatibelt med eldre telefoner med en adapter. Det var for øvrig Giesecke & Devrient som laget verdens første SIM-kort. 

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.