NYHETSBREV

Sikter mot Hammerfest

Ifea og NFA samler elektro- og automatiseringsmiljøene i nord til konferanse i Hammerfest den 29. og 30. september 2015.

Goliat ankommer Hammerfest, foran Melkøya. Nå går Ifea og NFA sammen om å bygge nettverk i nord. Foto: Eirik Helland Urke
Goliat ankommer Hammerfest, foran Melkøya. Nå går Ifea og NFA sammen om å bygge nettverk i nord. Foto: Eirik Helland Urke Bilde: Eirik Urke
Stein Altern
3. juli 2015 - 05:58

Ifea og NFA har fått klarsignal fra en rekke sentrale fagfolk og industrielle aktører når det faglige programmet for konferansen i Hammerfest nå lanseres. Konferansen retter seg mot representanter for leverandører og industribedrifter i vår nordlige landsdel og knytter seg til utfordringene i fremtidige prosjekter for olje- og gass i nordområdene. For konferansedeltakerne vil det bli arrangert et eget opplegg med besøk og omvisning Statoils anlegg på Melkøya.

Nettverk i nord

Ifea og NFA er velkjent for sine kurs og konferanser innenfor fagområdene elektroteknikk og automatisering i den sørlige delen av Norge. Foreningene samordner nå kreftene sine for å få til et spennende program og skape grunnlaget for et godt nettverk i aktuelle fagmiljøer i nord. Det er flere initiativ som er tatt av styrene i de to medlemsorganisasjonene som nå blir realisert gjennom denne konferansen. Konferansen er planlagt og programmet er forankret i et godt samarbeid med den lokale NHO-foreningen i Finnmark.

Aktørene som står bak denne konferansen har arbeidet lenge med god støtte og rådgivning fra de ledende selskapene innenfor elektroteknikk og automatisering i Norge. Selskaper som Statoil, ENI og Aibel vil være representert med foredragsholdere og tekniske eksperter fra både ABB, Siemens og Aker Solutions vil beskrive sine utfordringer og tekniske muligheter knyttet til olje- og gassprosjekter i Nord-Norge. Et teknisk høydepunkt for deltakerne vil være besøket og omvisningen i Statoils anlegg på Melkøya.

Les: Kulturen i industrien har endret seg mye, og utviklingen videre må styres i riktig retning

Sikkerhet

Temaene som vil bli drøftet og diskutert i foredragene er innenfor subsea kraftforsyning og kontrollsystemer, tilstandsbasert vedlikehold, tekniske installasjoner i arktisk klima samt systemer som skal ivareta sikkerheten rundt olje- og gassinstallasjoner i disse miljømessig sårbare områdene.

Les: Statoil vil ha tilstandsbasert vedlikehold

Konferansedeltakerne vil få et godt bilde av erfaringene med driften av anlegget på Melkøya, men også få innblikk i utfordringene med realiseringen den nybygde Goliat-plattformen. Videre ønsker arrangørene å få frem mulighetene og utfordringene som ligger foran oss i forbindelse med utbyggingen av Johan Castberg-feltet.

Les om: Uten automatisering, ingen undervannssuksess

Det lokale fagmiljøet i regionen er nå bedre forberedt enn situasjonen var før utbyggingen av Snøhvit-feltet. Derfor ønsker lokale aktører i tiden fremover å legge til rette for anvendelse av fagpersoner fra Nord-Norge. Behovet for rekruttering av lokale fagfolk, faglig oppdatering og etterutdanning vil være et gjennomgående tema under konferansen. Arenaen som skapes i september 2015 og oppsummering av diskusjonene vil være avgjørende for innholdet i de faglige tilbudene fra medlemsorganisasjonene Ifea og NFA i denne regionen i årene fremover.

Vi ønsker velkommen til konferansen den 29. og 30. september og viser til konferanseprogram på www.ifea.no og www.nfaplassen.no. Mulighet for påmelding til konferansen er på www.ifea.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.