PROSJEKTER

Sikret seg leveransen av 150.000 kubikkmeter betong til nye E39 Kristiansand-Mandal

Det største enkeltoppdraget for betongprodusenten Ribe Betong til dags dato.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
8. mars 2019 - 13:12

Ribe Betong har allerede levert sitt første lass av totalt 150.000 kubikkmeter til nye E39 mellom Mandal og Kristiansand. Produksjonen vil gå fra Ribe Betongs anlegg i Kristiansand frem til 2022, og med en verdi på ca. 250 millioner kroner er dette selskapet største kontrakt noensinne, forteller selskapet i en pressemelding.

– Dette oppdraget betyr enormt mye for oss, og vil sikre oss arbeid i området i tre år fremover. Prosjektet kom også på en perfekt tid, da vi nå er i sluttfasen med leveransene til nye E18 mellom Tvedestrand og Arendal hvor vi har levert betong siden 2017, sier daglig leder i Ribe Betong, Roger Ribe.

Nye Veier er byggherre, og AF Gruppen og Kruse Smith er entreprenører på den 19 kilometer lange strekningen mellom Kristiansand og Mandal.

Etablerer et nytt anlegg

Totalt skal det leveres 70.000 kubikkmeter sprutbetong og 80.000 kubikkmeter konstruksjonsbetong til prosjektet. Det store omfanget av oppdraget medfører en betydelig opptrapping av hele produksjonsapparatet hos Ribe.

– Vi produserer allerede betong fra et blandeverk på Mjåvann i Kristiansand. Her vil vi også etablere et nytt anlegg som skal stå for mesteparten av leveransen til prosjektet, mens dagens anlegg i fortsettelsen vil produsere til lokalmarkedet og være back-up til leveransene på E39. Det nye betongverket er et Tecwill Arcamix, kommer fra Finland, og har en produksjonskapasitet på ca. 100 kubikkmeter betong i timen, forteller Ribe.
Bilparken skal oppgraderes med 10 nye biler og pumper. I tillegg kommer en ny storpumpe med rekkevidde på 50 meter.

Vil produsere døgnet rundt

Ribe Betong som i dag har ca. 100 ansatte, er også på jakt etter nye medarbeidere for å ta unna leveransene de neste tre årene.

– Produksjonen vil gå døgnkontinuerlig i 16 – 18 måneder. Vi vil derfor trenge ca. 20 nye medarbeidere, både for å kunne dekke inn leveransene til E39, samtidig som vi fremdeles skal holde et høyt trykk på leveranser til andre kunder på hele Sørlandet, sier Ribe.

Ribe Betong er i dag den største betongleverandøren på Sørlandet og produserer betong på totalt ni anlegg i Kristiansand, Arendal, Grimstad, Lillesand, Åseral, Lyngdal og Flekkefjord.

Ribe Betong er 50 % eid av Ølen Betong AS, som også i tillegg har leveransen av 100.000 kvadratmeter tunnelelementer til samme prosjekt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.