Sikret seg kontrakten på drift av elektro på fylkesveiene i Telemark til 50 millioner kroner

Set Elektro AS fra Sem i Vestfold har sikret seg kontrakten på drift- og vedlikehold av elektro på fylkesveiene i Telemark.

SET Elektro er blitt en betydelig aktør på Østlandet innen drift og vedlikehold av veielektro.
SET Elektro er blitt en betydelig aktør på Østlandet innen drift og vedlikehold av veielektro. Foto: SET
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
17. feb. 2023 - 13:33

Kontrakten med Vestfold og Telemark fylkeskommune er pålydende 49,9 millioner kroner. Kontrakten gjelder i fem år, og SET Elektro fikk oppdraget i konkurranse med tre andre elektroentreprenører.

Oppdraget omfatter drifts- og vedlikehold av elektro på veinettet, beredskap og mindre nyetableringer av eller i elektriske anlegg, på fylkesveier og fylkes-g/s-veger med tilhørende sideanlegg, sideområder, utstyr og installasjoner. Dette skal skje i kommunene Vinje, Tinn, Tokke, Seljord, Hjartdal, Notodden, Fyresdal, Kviteseid, Midt-Telemark, Nissedal, Drangedal, Nome, Kragerø, Bamble, Porsgrunn, Skien.

Nye Tana bru i Finnmark ble åpnet i 2020, og er blant bruene som inngår i oppdraget.
Les også

Rambøll kapret ny kontrakt

Vokst seg store på veikontrakter

SET Eelektro har de siste årene blitt en betydelig aktør innen drift- og vedlikeholdskontakter innen elektro for veier og infrastruktur. Daglig leder Kenneth Askjem forteller til Veier 24 at de i 2013 la om fra ordinær elektrodrift, til å spesialisere seg inn mot veisektoren. Siden er det blitt mange kontrakter for både Statens vegvesen, fylkeskommuner og kommuner.

-Vi omsatte for 265 millioner kroner i 2022, og har rundt 100 ansatte. Omlag 70 prosent av omsetningen vår kommer fra DOV-kontrakter med offentlige byggherrer, sier Askjem.

Han forteller at veikontraktene krever spesiell kompetanse, og er ofte både mer krevende og kompiserte enn tradisjonelt elektroarbeid i f eks hus.

-Å jobbe ute på vei eller i tunneler er krevende, ofte i høyden og med mange hensyn å ta med hensyn til sikkerhet for både våre arbeidere og de som ferdes på veien.

Fire viktige kontrakter denne våren

Denne våren er det fire store kontrakter som er viktige for elektroentreprenørene, og som SET Elektro har ambisjoner om å være med i kampen om.

-Den ene er fylkeskontrakten med Vestfold og Telemark. Den er nå i boks, og det er vi godt fornøyd med. Dessuten har Statens vegvesden ute tre store kontrakter på anbud, den ene i Vestfold, som vi har i dag, og som vi ønsker å få på nytt. De to andre er i Agder og for tunnelen i Oslo. Nytt er at Statenens vegvesen har innført kontrakter med forhandlinger. Det har vi tidligere ikke vært med på, og som innebærer en noe annerledes prosess. Men for entreprenørene som får oppdraget vil det bare bety bedre innsikt i oppgavene, og gi bedre forutsigbarhet, forteller Kenneth Askjem.

Svært glatte veier i lange perioder førte til økt saltbruk på Østlandet vinteren 2023.
Les også

Saltforbruket på riksveiene øker – gir store problemer i norske innsjøer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.