IKT

Sikrere med ny mykvare

Dagens sikkerhetsregler og -krav vektlegger utforming av gode "safety cases", for bedre å kunne illustrere behovet for sikkerhetstenking - og å demonstrere mer utviklede metoder og sikkerhetssystem.

Mykvaren Adelard Safety Case Editor (ASCE) støtter cases utviklet i hypertekst og viser system og resultat med grafiske metoder.

Den interaktive programvaren viser klart hvordan det enkelte sikkerhetssystemet arbeider. ASCE støtter Goal Structuring Notation (GSN), en struktureringsmetodikk utviklet av York University.

En sikkerhetsevaluering og -rapport kan kjapt distribueres i standard HTML-format som støtter Internett hyperlink. Programvaren kommuniserer direkte med Word for utskriving av rapporter og analyser i dette format.

Selvsagt støtter mykvaren også Adelard Safety Case Development, som av selskapet kalles et "enkelt men kraftig paradigme for sikkerhetsgjennomgang av nye system".

Sjekkesystemet er utviklet spesielt for dataselskap, ingeniørbedrifter og for enheter i helsevesenet. Adelard LLP holder til i London og heter adelard.com

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.