IKT

Sikrer UMTS-kompetanse

23. nov. 2000 - 12:47

– Broadband Mobile ønsker å utvikle UMTS-tjenester av høy kvalitet til beste for sluttbrukerne. For oss er det derfor naturlig og viktig med et nært samarbeid med landets fremste norske forskningsmiljø innen mobil kommunikasjon, sier fungerende teknisk direktør i Broadband Mobile, Jan Møllerhaug.

Nærkontakt med studenter

Broadband Mobile vil i første omgang bidra med omlag 1.500.000 kroner til finansiering av samarbeidet. Avtalen som gjelder for minimum tre år, legger blant annet opp til at Broadband Mobile skal bidra med forslag til relevante prosjekt- og hovedoppgaver, tilby sommerjobb for studentene og utvikle et trainee-program hvor kandidatene ansettes av Broadband Mobile. Det skal dessuten arrangeres et årlig informasjons- og kontaktmøte mellom Broadband Mobile og studentene og personalet ved fakultetet.

Det er imidlertid en liten hake ved avtalen; den forutsetter nemlig at Broadband Mobile tildeles en av de fire utlyste UMTS-lisensene.

Lang mobilerfaring

NTNU har drevet med aktiv forskning innen mobil og trådløs kommunikasjon siden tidlig på 80-tallet, og var sentrale i utviklingen av GSM-systemet i Norge.

– For at Norge skal opprettholde et høyt internasjonalt nivå innen forskning og utvikling av nye mobile kommunikasjonssystemer, trenger vi et nært samarbeid med telebransjen. Det er viktig at sivilingeniør- og forskerutdanningen har omfang og kvalitet som tilfredsstiller brukernes behov. Ved å gi studentene større forståelse for operatørenes oppgaver og utfordringer styrker vi deres kompetanse. Å stimulere utdanningen av kommende eksperter på mobil kommunikasjon er fremtidsrettet og offensivt, sier forsker Andrew Perkis ved NTNU.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.