KRAFT

Sikrer strømforsyningen i Asker og Bærum

BYGGER TRAFO: Statnett bygger om Hamang transformatorstasjon for å sikre strømforsyningen i Asker og Bærum. (Illustrasjonsfoto)
BYGGER TRAFO: Statnett bygger om Hamang transformatorstasjon for å sikre strømforsyningen i Asker og Bærum. (Illustrasjonsfoto)
Øyvind LieØyvind Lie
23. des. 2010 - 10:21

Dagens transformatorstasjon på Hamang i Bærum er bygget på 60-tallet og er snart klar for utskifting. Samtidig vokser kommunene Asker og Bærum og trenger økt tilgang til elektrisitet i fremtiden, skriver Statnett i en pressemelding.

Ombygging av transformatorstasjonen vil ifølge Statnett også legger til rette for Hafslunds langsiktige planer om omlegging av det regionale ledningsnettet i området.

Les også:

To alternativer

Statnett søker om to alternativer; ombygging av dagens utendørsanlegg og nybygging i form av et innendørsanlegg på motsatt side av E16 i forhold til det eksisterende anlegget. Dersom dette alternativet velges, kan dagens utendørsanlegg rives.

Det første alternativet er kostnadsberegnet til om lag 400 millioner kroner, mens et innendørsanlegg er beregnet å koste ca. 550 millioner kroner.

Les også: Bygger hovedkontor for Statnett

River ledning

Begge alternativene legger til rette for at en 5 km lang 47 kV kraftledning mellom Hamang transformatorstasjon i Bærum og Berger transformatorstasjon i Asker kan rives.

Etter planen kan transformatorstasjonen stå ferdig i 2013/2014, men dersom det blir valgt å bygge et nytt innendørs anlegg, vil fremdriften være avhengig av tidspunkt for ombygging av E16.

Statnett har sendt konsesjonssøknaden til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) som er konsesjonsmyndighet. NVE vil på nyåret sende søknaden på høring.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.