MENINGER

Sikkert som banken?

UNNGÅ GAME OVER:  Trauste papirpenger er å anbefale frem til norske banker har forbedret datasikkerheten.
UNNGÅ GAME OVER: Trauste papirpenger er å anbefale frem til norske banker har forbedret datasikkerheten. Bilde: Colourbox
Trond Heggelund
10. apr. 2007 - 13:46

Hvor mye penger har du i lommeboka di? De fleste av oss har kanskje en femtilapp eller en hundrings, pluss noen få mynter. Vi nordmenn stoler på bankkort i stedet. Men hva skjer dersom kortsystemene til bankene ikke virker? Da får du opp «Game over» i skjermruta, og dessuten ingen cash til livets opphold.

Ved juletider kunne ikke kunder av Skandiabanken ta ut penger på grunn av kaos etter at det hadde vært innbrudd på deres kontoer. I slutten av februar ble Norges største bank, DnB NOR, slått ut av datavirus i tre uker. Like før påske kunne ikke kunder i Postbanken ta ut penger fra minibanker på grunn av virus og datatrøbbel.

Banknæringen og Bankenes betalingssentral (BBS) bør snarest sette seg ned å lese rapporten som Sårbarhetsutvalget la fram i 2000. Rapporten som avdekker det sårbare og digitalt avhengige Norge, er dessverre stadig like brennaktuell.

Slagordet «Sikkert som banken» holder ikke lenger. «Cash is King» er mye bedre. Dessuten har du pengene i handa når du faktisk trenger dem.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.