BYGG

Sikkerheten i Baneservice slaktes

- Vi tar sikkerheten alvorlig. Vi tar det tilsynet har funnet til etterretning, og går igjennom vårt system, sier administrerende direktør i Baneservice, Lars Skålnes.
- Vi tar sikkerheten alvorlig. Vi tar det tilsynet har funnet til etterretning, og går igjennom vårt system, sier administrerende direktør i Baneservice, Lars Skålnes. Bilde: Mona Strande
22. jan. 2010 - 08:17

Selskapet Baneservice, som bygger og vedlikeholder jernbanen, får ikke lenger lov til å kjøre en eneste vogn.

Jernbanetilsynet har funnet 24 brudd på sikkerhetsforskriftene.

Må ha kjørehjelp

Selskapet har mistet sertifikatet for å kjøre på det nasjonale jernbanenettet, skriver Aftenposten.

Baneservice er statlig eid og har som oppgave å bygge og vedlikeholde jernbane, signalanlegg, kjøreledninger og sporveksler.

Nå får selskapet ikke lov til å forflytte en eneste arbeidsmaskin på skinnene. Hvis de skal ha maskiner inn et sted, må noen andre frakte dem dit.

Vil tilbake

– Baneservice har mistet sertifikatet sitt på grunn av gjennomgående manglende sikkerhetsstyring som er av en karakter som gjør at det kunne være fare for annen togtrafikk hvis de hadde fått fortsette, sier direktør Erik Ø. Johnsen i Jernbanetilsynet.

Administrerende direktør Lars Skålnes i Baneservice sier selskapet utbedrer feilene og vil søke om å få tilbake sertifikatene. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.