T2

Sikker og stabil

BESKYTTER PC-EN: Disse programmene holder PC-en din i form.
BESKYTTER PC-EN: Disse programmene holder PC-en din i form.


Førstnevnte program er som du skjønner en digital kondom som skal beskytte maskinen din mot all slags trusler som den stadig eksponeres for.

Det første du bør gjøre er selvfølgelig å aktivere brannmuren som ligger i Windows, men den beskytter deg ikke mot svineri som allerede ligger på PC-en og som enten lytter på hva du gjør eller bruker maskinen din som en server for alt fra søppelpost til barneporno.

Årets utgave er oppgradert for å takle det aller siste på trusselfronten i tillegg til oftest ufarlige, men akk så plagsom spam og småprogrammer som lytter på hvilke internett-sider du ser på.

Det andre programmet i må-ha-klassen er SystemWorks. Det gjør egentlig jobben Microsoft burde ha gjort, det sørger for å holde PC-en din i form.

Årets utgave er oppgradert med en rekke nye funksjoner uten at det har gått ut over brukervennligheten.

Selv om programmet tilbyr nesten overveldende funksjonalitet, er det heldigvis utstyrt med funksjonen som kalles One Button Checkup. Klikker du på den, gjør SystemWorks sine ting, og du og PC-en din kan leve lykkelig videre.

Selvfølgelig kan du også sikre deg mot datakrasj, slette digitale spor etter internett-søk, dypslette filer fra harddisken, sette filer eller hele PC-en tilbake til sin originale konfigurasjon i tillegg til en rekke andre kunster.

Vil du ha en trygg PC, kan begge pakkene anbefales. Hvis du ikke vil betale full pris for begge, som er ca. tusenlappen for SystemWorks og 800 kroner for Internett Security, så kjøp den første og oppgrader antivirusdelen i den til den siste. Da sparer du rundt 400 kroner, og det er jo penger det også

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.