T2

Sikker i tide

Riktignok er harddiskene blitt langt mer pålitelige, men det lurer mange digitale ulveflokker der ute i cyberspace som vil dine surt ervervede ettall og nuller til livs.

Selv om du har aldri så oppdaterte brannmurer og antivirusprogrammer, har du ingen garanti for at det store smellet, som ingen forutså, kommer.

Skjer det, er det bare backup som hjelper. Riktignok heter det at det er feigt å ta backup, men i dag hvor vi fyller opp diskene med digitale fotografier og klagebrev til likningskontoret ,kan litt feighet være på sin plass.

Selskapet Dantz har drevet med backup i nærmest uminnelige tider. Deres Retrospect Professional til under tusenlappen kan gjøre underverker for oss uprofesjonelle også.

Du slipper å lese manualen for å komme i gang, men blar du litt i den, er det utrolig hva du kan få til. Den mest fornuftig løsningen for de fleste av oss er nok å fortelle Retrospect at vi vil ha brent alle nye bilder og wordfiler til CD, DVD eller et annet medium som du foretrekker, en gang i uka eller måneden. Da vil du bli umåtelig glad når fremtidens virus får skjermen din til å lyse blått mot deg for å indikere at harddisken er blank som en nypolert pokal.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.