IKT

Sikker e-handel

Avtalen, som har en verdi på 3 millioner dollar (ca.27 millioner kroner), vil sikre distribusjon av digitale signaturer til det norske markedet.

Utviklingen av Internett har vist at forbrukere har et økende behov for sikkerhetsløsninger knyttet til ulike tjenester på nettet. Markedet har spesielt etterlyst løsninger for sikker identifikasjon knyttet til betaling. E-handel vil ikke ta av skikkelig før slike løsninger er på plass.

Uavhengig av nett

Digitale signaturer, en standardisert sikkerhetsløsning for e-handel, vil nå bli tilbudt Telenors kunder på tvers av ulike telekommunikasjonsnett og terminaler.

I utgangspunktet vil Telenor lansere digitale signaturer for mobiltelefoner og PC-er, men senere vil sikkerhetsløsningen bli gjort tilgjengelig også for Smartphone, samt tilknytningsbokser for satellitt- og kabel-TV.

Kodes på SIM-kort

Løsningen fra Telenor legger opp til at den enkelte bruker vil få sin egen digitale identitet kodet inn på SIM-kortet på mobiltelefonen, PC-en og TV-en. Dette gjør at mellom to og tre millioner abonnenter om kort tid vil få tilgang til sikker betaling over nettet.

De digitale signaturene vil være beskyttet av gode krypteringsmekanismer som vil skille riktige identiteter fra falske.

– Med digitale signaturer presenterer Telenor en løsning som vil legge grunnlaget for trygg handel over nettet. Løsningen vil også gjøre all e-handel mye enklere ved at Internett-brukere skal slippe å måtte forholde seg til et økende antall brukernavn og passord, sier visekonsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.