SAMFERDSEL

Sikker bil: Velg antiskrenssystem

Det nye nettstedet sikkerbil.no går ut med klare anbefalinger om å velge biler som har fire eller fem stjerner fra kollisjonstestene til euroNCAP.
Det nye nettstedet sikkerbil.no går ut med klare anbefalinger om å velge biler som har fire eller fem stjerner fra kollisjonstestene til euroNCAP. Bilde: Arkiv
Tore Stensvold
30. aug. 2005 - 14:06

Dett er blant mange viktig opplysninger du kan finne på det nye nettstedet sikkerbil.no .

Nettstedet åpnet i dag med samferdselsminister Torild Skogsholm som musefører. Hun mener at økt kunnskap og mer tilgjengelig informasjon om bilers sikkerhetsegenskaper er med på å gjøre veitrafikken enda tryggere.

Statens vegvesen drifter sikkerbil.no .

I tillegg til å anbefale biler med EPS - elektronisk stabilitetsprogram/antiskrens, mener folkene bak sikkerbil.no at bilkjøpere bør holde seg til merker og modeller som har fått fire eller fem stjerner i den internasjonale testen euroNCAP .

50% redusert risiko

Ifølge sikkerbil.no reduserer antiskrenssystemer ulykkesrisikoen med ca 20 prosent på alle typer veiunderlag.

Singel- og møteulykker på våte veger eller snø og isdekktede veger reduseres med om lag 50 prosent. Dette viser en grundig undersøkelse gjennomført av svenske Vägverket og Folksam .Hvilke har EPS?

Folksam i Sverige har laget lister over kjøretøy som er tilgjengelige med antiskrenssystem. EPS er tilgjengelig i de fleste nye bilene på markedet i dag.

I 2004 hadde nær 70 prosent av alle nye biler på det norske markedet antiskrenssystem installert eller kunne leveres med det som ekstrautstyr.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.