ARKIVNYHETER

Sikker automasjon

Ragnar Brekke
22. feb. 2011 - 12:15

Fra Beijer Electronics introduseres et nytt sikkerhetssystem for industriell automasjon. Det nye MELSEC WS sikkerhetssystemet er utviklet av SICK AG i samarbeid med Mitsubishi Electric og oppfyller alle internasjonale sikkerhetsstandarder. Med sin kompakte modulære arkitektur er systemet spesielt egnet for applikasjoner i liten og mellomstor skala. Det oppfyller de internasjonale IEC 61058 SIL 3 og EN ISO 13849-1 PL e standardene. Det innebærer at alle industrielle sikkerhetskrav imøtekommes, noe som gjør det enklere å produsere maskiner og utstyr i samsvar med det europeiske maskindirektivet.

Det leveres to typer CPU enheter; med eller uten SICK EFI kommunikasjonsport. Enhetene gir enkel integrasjon med SICK AG’s intelligente sensorer i alle typer sikkerhetsløsninger. Opp til tolv ekspansjonsmoduler gjør systemet meget allsidig. Ekspansjonsmodulene inneholder nettverksmoduler for Ethernet og CC-Link. En rekke ulike I/O moduler er tilgjengelige: En utvidelsesmodul med åtte digitale sikkerhetsinnganger, en kombinasjonsmodul med åtte sikkerhetsinnganger samt fire sikkerhetsutganger og en relemodul med fire sikkerhetsutganger.Hver modul er kun 22,5 mm bred. CPU enhetene håndterer opp til 255 funksjonsblokker og kan koble opp til 144 sikkerhets inn- og utganger. Kort responstid på kun åtte millisekunder sikrer optimal beskyttelse for personell og maskiner.

Når de nødvendige modulene er valgt, blir sensorer og aktuatorer tilkoblet og konfigurert på skjermen med intuitive Drag & Drop operasjoner. Systemet er programmert og konfigurert med en software-pakke i et grafisk brukergrensesnitt. Den er kostnadsfri og skal være brukervennlig. Et omfattende bibliotek av sertifiserte funksjonsblokker og kraftfulle funksjoner for programutvikling, simulering, analyser og dokumentasjon støtter brukeren i alle ledd i implementeringen av sikkerhetsløsningen.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.