NYHETSBREV

Sigurd Skogestad æresmedlem i NFA

Juryen sier at Skogestad fremstår som en ledende skikkelse for automatiseringsfaget i Norge

Lars Annfinn Ekornsæter fra NFA, til venstre i bildet, utnevner professor Sigurd Skogestad til æremedlem i NFA.
Lars Annfinn Ekornsæter fra NFA, til venstre i bildet, utnevner professor Sigurd Skogestad til æremedlem i NFA. Bilde: Joachim Seehusen
5. mai 2015 - 22:42

Professor Sigurd Skogestad ved Institutt for kjemisk prosessteknologi ved NTNU er utnevnt som æresmedlem i Norsk Forening for Automatisering.

Ledende skikkelse

Juryen sier at Skogestad fremstår som en ledende skikkelse for automatiseringsfaget i Norge og for mange beslektete fagfelt. Skogestad er også utnevnt til IFAC Fellow, en utmerkelse som kun to nordmenn har fått, den andre er professor Jens Glad Balchen.

Sigurd Skogestad er det 16. æresmedlemmet i NFA. Han er født i Flekkefjord i 1955, gikk ut fra NTNU i 1978 og dro til USA der han tok en doktorgrad i Chemical Engineering på California Institute of Technology i 1987.

Prosessmodellering

Han har arbeidet på Norsk Hydros forskningssenter i Prosgrunn, som gruppeleder for prosessmodellering, og som forskningsassistent ved Caltech. Siden 1987 har han vært profssor ved NTNU. Han har også vært Visiting Professor ved University of California, Berkeley og University of California, Santa Barbara.

Sigurd Skogestad mottok utmerkelsen på Næringsmiddelkonferansen i Kristiansand 22. april.

Les også: Fire nye eksperter i NFA

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.