Sigurd Skogestad æresmedlem i NFA

 

Sigurd Skogestad æresmedlem i NFA
Administrerende direktør i NFA, Lars Annfinn Ekornsæter, til venstre i bildet, utnevner professor Sigurd Skogestad til æresmedlem i NFA. Bilde: Joachim Seehusen

Professor Sigurd Skogestad (t.h i bildet) ved Institutt for kjemisk prosessteknologi ved NTNU er utnevnt som æresmedlem i Norsk Forening for Automatisering. Juryen sier at Skogestad fremstår som en ledende skikkelse for automatiseringsfaget i Norge og for mange beslektete fagfelt. Skogestad er også utnevnt til IFAC Fellow, en utmerkelse som kun én nordmenn har fått før ham, professor Jens Glad Balchen.

Sigurd Skogestad er det 16. æresmedlemmet i NFA. Han er født i Flekkefjord i 1955, gikk ut fra NTNU i 1978 og dro til USA der han tok en doktorgrad i Chemical Engineering på California Institute of Technology i 1987.

Han har arbeidet på Norsk Hydros forskningssenter i Prosgrunn, som gruppeleder for prosessmodellering, og som forskningsassistent ved Caltech. Siden 1987 har han vært professor ved NTNU. Han har også vært Visiting Professor ved University of California, Berkeley og University of California, Santa Barbara.

Sigurd Skogestad mottok utmerkelsen på Næringsmiddelkonferansen i Kristiansand 22. april.

Les også: NFA setter pris på studentene