Sigbjørn Gjelsvik blir leder i transport- og kommunikasjonskomiteen

Den nylig avgåtte kommunal- og distriktsministeren Sigbjørn Gjelsvik (Sp) trer inn i vervet som leder for transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget.

Ny leder for transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, Sigbjørn Gjelsvik (Sp).
Ny leder for transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, Sigbjørn Gjelsvik (Sp). Foto: Lise Åserud
19. okt. 2023 - 10:59

- Samferdsel er avgjørende for å binde Norge sammen og legge til rette for at folk skal kunne bo, arbeide og leve god liv i hele Norge. Senterpartiet har hatt store ambisjoner på samferdselsfeltet, og i regjering har vi allerede redusert prisene på ferjer, gjort ferje gratis for de som bor på øyer uten fastlandsforbindelse og til våren reduserer vi prisen på flyruter i distriktene. Fremover skal vi arbeide med en NTP for hele Norge og jeg ser frem til å gyve løs på dette viktige arbeidet, sier Gjelsvik i en pressemelding.

Dermed bytter han plass med sin etterfølger i Kommunal- og distriktsdepartementet, Erling Sande (Sp). Han var leder for transport- og kommunikasjonskomiteen fram til mandag.  (©NTB)

For første gang i historien skal fienden i øvelsen, finske og svenske styrker, forsøke å «invadere» Norge, når grenseovergangen ved Valtakunnanraja rett nord for Kivilompolo i Finland skal krysses. Samtidig prøver lokale heimevernsstyrker å beseire de profesjonelle styrkene fra US Navy.
Les også

Svensk-finske Nato-soldater «invaderte» Norge i historisk øvelse

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.