PRODUKSJON

Siemens skal sikre vedlikehold

8. sep. 2000 - 07:15

– Selskapene etablerer vi gjerne i samarbeid med industribedrifter, sier påtroppende leder Thorbjørn Ulriksen. Han ser for seg at Siemens vil ha eierandeler mellom 30 og 100 prosent i disse selskapene, og sier det også kan være aktuelt å kjøpe opp eksisterende vedlikeholdsselskap.

Globale erfaringer

Både papirindustri, metallindustri og petrokjemisk industri er aktuelle markeder for Simas.

– Siemens har mye erfaringer fra andre land - for eksempel fra smelteverk og papirfabrikker. Vi har fått god støtte fra sentralt hold i Siemens, og kan utnytte erfaringer selskapet har fra vedlikeholdsvirksomhet i hele verden, poengterer Ulriksen.

Internasjonalt driver Siemens vedlikehold av alt fra transportreimer ved kullgruver i Andesfjellene til kaffemaskiner på kongress-sentre.

Simas skal drive utelukkende med vedlikehold, levere alle tjenestene som trengs og dekke alle områder - ikke bare elektro.

– I utgangspunktet retter vi oss mot våre tradisjonelle kunder. Det nye er at vi vil snakke med administrerende direktør og styre i stedet for elektrosjefen. Samarbeid med ledelse og ansatte blir veldig viktig. Vi ønsker at vedlikehold skal bli aktive selskaper i de ulike organisasjonene, i stedet for bare å bli sett på som kostnader, poengterer Ulriksen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.