ARKIVNYHETER

Siemens selger hovedkontoret

SOLGT: Fornybarsjef i Siemens Tore Tomter foran landemerket i Grorudalen, Siemens-bygget som er solgt for 321 millioner kroner. Hele eiendommen skal gjennom en omfattende rehabilitering.
SOLGT: Fornybarsjef i Siemens Tore Tomter foran landemerket i Grorudalen, Siemens-bygget som er solgt for 321 millioner kroner. Hele eiendommen skal gjennom en omfattende rehabilitering. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
Anders J. Steensen
26. nov. 2010 - 08:31

Siemens har inngått en avtale om salg av sitt hovedkontor i Oslo. Kjøper er en eiendomsgruppering som planlegger å investere én milliard kroner for å utvikle en næringspark på eiendommen.

Eiendommen som selges ligger på Linderud i Oslo og har i over 40 år vært hovedkontoret til Siemens i Norge. Totalt består eiendommen av en tomt på 76 mål og en bygningsmasse på totalt 47.000 kvadratmeter fordelt på seks bygg.Fornøyde

– Det har vært stor interesse for eiendommen, og vi har hatt flere budgivere gjennom sommeren. Vi har vært i eksklusive forhandlinger med kjøper siden september, og vi er godt fornøyd med avtalen, sier eiendomsdirektør Gunnar Kragstad i Siemens AS i en pressemelding.

Kjøperen er en gruppering bestående av FG Eiendom (50 prosent) og Winta Eiendom (50 prosent). Rådgiver for Siemens har vært Eiendomshuset Malling & Co og rådgiver for kjøper har vært RS Platou Real Estate AS.

Investerer en milliard

De nye eierne har omfattende planer for eiendommen. Det innebærer utviklingen av en ny næringspark, samt oppføring av et nytt hovedkontor for Siemens. Det nye hovedkontoret vil bli på cirka 20.000 kvadratmeter og bygges på samme tomten, ett steinkast fra dagens hovedkontor.

I tillegg vil eksisterende bygningsmasse bli betydelig oppgradert. Ifølge reguleringsbestemmelsene kan tomten på Linderud bebygges med cirka 95.000 kvadratmeter når den er ferdig utviklet. Totalt vil investeringene bli på over én milliard kroner.Ønsker teknologibedrifter

– Vi ønsker å utvikle en ingeniør- og teknologipark som vil bli den første rendyrkede kontornæringsparken i Oslo, sier Lars Windfeldt i Winta Eiendom AS som tror på en revitalisering av Groruddalen gjennom utviklingen av Østre Aker vei 90.

– Med Siemens som ankerleietaker tror vi rammebetingelsene er til stede for å rendyrke en forretningspark rettet mot ingeniør-, miljø- og teknologibedrifter. Tomten på 76 mål med potensial for å bygge inntil 95.000 kvadratmeter med kontorarealer, innebærer at det er plass til å utvikle en fullverdig og attraktiv forretningspark med alle nødvendige fasiliteter som bespisning, trening og eventuelt overnattingsmuligheter, sier Knut Olsen i FG Eiendom.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.