ARBEIDSLIV

Siemens reduserer ytterligere

Da Broadband Mobile gikk på ryggen i august, rammet dette blant annet Siemens så sterkt at de måtte se seg nødt til å si opp 30 medarbeidere i den avdelingen som prosjekterer og leverer utstyr til telekommunikasjonsmarkedet (I&C). Nå fører også fallet til Enitel til at ytterligere 30–35 personer må permitteres eller sies opp.

Også tekniske stillinger

– Nøyaktig hvem og hvor mange blir avgjort i løpet av neste uke. Nedbemanningen kommer til å ramme både tekniske og merkantile funksjoner, sier presseansvarlig Stein Bjørnbekk i Siemens til tekblad.no.

Siemens divisjon I&C har i løpet av det siste halvåret lagt ned betydelige ressurser for å sikre seg utbyggingskontrakter med operatørene som bygger ut tredje generasjons mobilnett (UMTS) i Norge. Selskapet var kommet langt i forhandlingene med Broadband Mobile da dette selskapet gikk konkurs, og hadde også forberedt seg ressursmessig på gjennomføringen av selve utbyggingsprosjektet, skriver selskapet i en pressemelding.

Siden ingen ny aktør kom inn og overtok Broadbands lisens fra konkursboet, har Siemens fått en ytterligere forverring av mulighetene i den nære fremtid. I tillegg har selskapet hatt omfattende leveranser til Enitel, som nylig også ble slått konkurs. Med dette er aktivitetene i denne sammenheng også, i beste fall, midlertidig avsluttet.

130 tilbake

Fra før er de resterende 130 ansatte blant annet sysselsatt med kontrakten de har fått med Netcom til utbyggingen av deres UMTS-nett.

– Nå avventer vi hvem som blir tildelt kontrakten med Tele2, som er den tredje og siste av de gjenværende UMTS-lisensene. Det kommer til å avgjøre hvor mange som til sist må gå, sier Bjørnbekk.

– Stilt overfor de betydelige endringene i markedet er vi tvunget til å treffe tiltak for å tilpasse oss mulighetene i markedet, uttaler divisjonsdirektør Arne Besseberg i en pressemelding.

– Som i august, bestreber vi oss også denne gangen på å permittere/si opp så få som mulig, og vi vil også forsøke å tilby de som er rammet av reduksjonen arbeid i andre Siemens-divisjoner.

Les mer om: