TRAFIKK OG ITS

Siemens ITS-virksomhet endrer navn til Yunex Traffic

Skilles ut som eget selskap for å tydeliggjøre forretningsområdet og gi større gründerfrihet.

Automatisering og digitalisering er et hovedfokus i porteføljestrategien til Yunex Traffic.
Automatisering og digitalisering er et hovedfokus i porteføljestrategien til Yunex Traffic.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
5. aug. 2021 - 14:29

Tidligere Siemens Intelligent Traffic Systems (ITS) lanserte nylig sitt nye merkenavn Yunex Traffic, og begynte å operere som et nytt selskap fra 1. juli. Selskapet sier de skal utnytte sin markedsledende posisjon i å tilby innovative, smarte og omfattende mobilitetsløsninger for veier og byer.

Nytt forretningsfokus og gründerfrihet

Under ledelse av konsernsjef Markus Schlitt og finansdirektør Jan Villwock vil Yunex Traffic operere med et tydelig forretningsfokus og gründerfrihet, der de kan forfølge sin vekststrategi, ved å bygge strategiske partnerskap og utvikle digitalisering i sin bransje og aktivt drive markedskonsolidering.

– Starten på Yunex Traffic vil markere en betydelig milepæl i reisen til Siemens Mobility. I dagens verden i rask endring må selskaper alltid være i stand til og villig til å tilpasse seg raskt og effektivt til nye trender, kundepreferanser og endrede konkurransedyktige markedsforhold, og det er akkurat det vi gjør her,  sier Michael Peter, administrerende direktør i Siemens.

– Vi tror Yunex Traffic, nå vil bli bedre posisjonert til strategisk å forfølge nye muligheter, aktivt forme markedet og sikre investeringene som gjør at virksomheten kan vokse, sier Michael Peter.

Ledende innen adaptiv trafikkontroll

Det nye selskapet starter opp med en årlig omsetning på mer enn 600 millioner euro og en årlig vekstrate på 8 prosent de siste årene. Yunex Traffic har som ambisjon å fortsatt  være ledende innen adaptiv trafikkontroll og ledelse, motorvei- og tunnelautomatisering samt smarte løsninger for V2X og trafikantlading (tolling). Automatisering og digitalisering er et hovedfokus i porteføljestrategien, og bruker mulighetene som cloud computing, 5G og AI gir.

Yunex Traffic er tilstede i over 40 land over hele verden, og deres ITS-løsninger brukes for tiden i store byer over hele verden, som f eks Dubai, London, Berlin, Bogota og Miami.

Yunex Traffic er den eneste leverandøren som kan tilby alle viktige regionale standarder i Europa, Storbritannia, Asia og Amerika.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.