DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Sideplogen som øker høvelens arbeidsbredde med tre meter

Da Henkes Gräv i Dalarna var på jakt etter en løsning for å rydde snø på en mer effektiv måte med sin nye Hidromek veihøvel, falt valget på Mählers SVH-4 sideplog.

Hidromek-høvelen er utstyrt med Mählers sideplog SVH-4,
Hidromek-høvelen er utstyrt med Mählers sideplog SVH-4,
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
7. apr. 2021 - 11:24

Kombinasjonen har vist seg å være et vinnende konsept, da selskapet har effektivisert snøryddingen betydelig.

Med sideåplogen har snøryddingen blitt mer effektiv, og arbeidet går nå raskere. <i>Foto:  Mahlers</i>
Med sideåplogen har snøryddingen blitt mer effektiv, og arbeidet går nå raskere. Foto:  Mahlers

Tyrkiske veihøvler er ennå ikke noe vanlig syn i verken i Norge eller Sverige, men det vil Henkes Gräv i Horndal endre på. I desember 2020 bestemte eieren Henrik Lennartsson seg for å kjøpe en helt ny Hidromek HMK 600 MG-4 i den større klassen. Han bestemte seg også for å oppgradere snøryddingskapasiteten, og bestilte derfor sideplogen SVH-4 fra den svenske plogprodusenten Mählers.

– Det har aldri vært lettere å rydde snø. Kombinert med Mählers vinge er høvelen svært smidig og lett å håndtere. Den er svært robust og kraftig for mer krevende oppdrag, men også smidig og fleksibel i bymiljøer der man ofte kommer tett på fortauskanter og andre hindringer. Hidromeken er lettkjørt og tar seg fint frem. Kontrollene fungerer fint i kombinasjon med rammestyringen, og den retter seg automatisk opp igjen etter svinging. Smidigheten til både veihøvelen og sideplogen gjør at helheten blir bra, sier Nicklas Landberg, sjåfør hos Henkes Gräv.

Har fungert uten problemer

Fordi Hidromek-høvelen er utstyrt med Mählers sideplog SVH-4, har snøryddingen blitt enda mer effektiv, og arbeidet går nå raskere. 

Nicklas Landberg er sjåfør hos Henkes Gräv. <i>Foto:  Mählers</i>
Nicklas Landberg er sjåfør hos Henkes Gräv. Foto:  Mählers

– Med Mählers sideplog får vi ryddet betydelig mer snø på en tur enn vi gjorde tidligere. Denne plogen kan svinges godt ut, noe som gjør at det blir færre turer. Det sparer oss for tid og gjør jobben enklere. Vi blir ganske enkelt mer effektive, sier Henrik Lennartsson, adm. dir. og eier av Henkes Gräv. 

Mählers SVH-4 er designet for å være allsidig, smidig og effektiv, også i urbane områder. Ploging og høvling kan skje samtidig, og hindringer kan man enkelt unngå ved å justere plogen i de fleste vinkler – den kan heves, senkes, svinges inn/ut og skråstilles opp/ned. Sideplogen har dessuten en sikkerhetsventil som utløses ved påkjøring av hindringer. 

 

Fakta:  Sideplog Mählers SVH-4
Skjærbredde:  3 050 mm
Maks. løftehøyde fra bakken:  1 020 mm
Maks. plogbredde fra hjulets ytterside:  2 650 mm
Min. bredde i innfelt posisjon fra hjulets ytterside:  800 mm
Totalvekt, avhengig av høveltype:  1 600 – 2 200 kg

 

 

 
 
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.