MOBIL

Si farvel til SIM-kortet

Nå vil GSMA at SIM-kortet skal være integrert i telefonen din.

Marius ValleMarius ValleJournalist
18. nov. 2010 - 12:02

SIM-kortet har fulgt alle GSM-mobiltelefoner fra tidlig 90-tall. Dette er enkelt forklart en brikke som holder informasjon om ditt telefonnummer og abonnement hos operatøren din. I motsetning til andre systemer, som CDMA hvor denne informasjonen er programmert inn i selve apparatet, har GSM- og UMTS-systemene hatt fordelen at du lett kan flytte SIM-kortet over i andre telefoner uten å måtte involvere operatøren din.

Kan forsvinne

Nå kan det imidlertid se ut til at dette kan forsvinne. GSMA, organisasjonen som bestemmer standardene i GSM-mobiltelefonsystemet, undersøker nå mulighetene for et integrert SIM-kort som er fastmontert i mobiltelefoner og andre enheter.

Et slikt SIM-kort må aktiveres eksternt av operatøren din, og kan ikke flyttes til andre telefoner. Dersom dette blir virkelighet må operatøren altså via sine systemer i praksis aktivere enheter, og ikke kort.

For å få dette til rent teknisk må mobiltelefonene og andre enheter med integrert SIM ha mulighet til å programmere SIM-kortet direkte. 

Kan komme i 2012

GSMA forventer å ha gjort sine markedsanalyser innen utgangen av januar 2011. De første enhetene med integrert SIM-kort forventes å komme på markedet i 2012. 

Dette vil ifølge GSMA gjøre det enklere å integrere mobil internettilgang i enheter som kamera, MP3-spiller og annen bærbar elektronikk. 

Hvorvidt dette betyr at det tradisjonelle SIM-kortet vil forsvinne er dog usikkert.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.