BYGG

Shopper 160 bergensere til jul

Joachim Seehusen
6. des. 2007 - 12:00
Vis mer

Vestlandet har vært et blankt ark for Sweco, bortsett fra et mindre kontor i Stavanger.

– Vi har et ønske om å være flerfaglig og til stede i de største byene, med kjøpet av Opticonsult kommer vi inn i Bergen og på Vestlandet, sier Vibecke Hverven, administrerende direktør i Sweco Grøner.

Hun avviser å si noe om kjøpesummen. De ansatte blir informert på et allmøte i Bergen i dag.

Små og mellomstore presset

Det var Hverven som tok initiativet til oppkjøpet for et halvt år siden. Det falt i god jord hos Opticonsult.

– På to til tre års sikt ser alt bra ut, men i et lengre perspektiv er vi sårbare, sier Ole-Petter Thunes, administrerende direktør i Opticonsult.

Han trekker fem at Opticonsult hovedsakelig tilbyr tjenester innen tradisjonell bygg- og anleggsområde og opererer i et begrenset geografisk område. I tillegg ønsker kundene i økende grad å kjøpe ingeniørtjenester fra større landsdekkende selskaper. – Det så vår eiere og styret, og vi tror at dette er det beste for selskapet på lang sikt. Det blir også lettere å ta utviklingskostnader når det er flere hoder å dele dem på, sier Thunes.

– Så du tror at det vil bli færre ikke bare små lokale men også regionale mellomstore rådgivningsselskaper?

– Ja, det tror vi. Så tror vi at våre ansatte får større utviklingsmuligheter i et større selskap.

Vil kjøpe mer

Totalt har Sweco 5000 ansatte, 600 av dem i Norge, dette øker nå til 800. Omsetningen i Norge har økt fra 310 millioner kroner i 2003 til 465 millioner kroner i fjor. Resultatutviklingen har vært bedre, fra 9,3 millioner i 2003 til 41,2 millioner i 2006. På listen over norske rådgivende ingeniørfirmaer hopper nå Sweco opp fra femte til tredje plass, bare slått av Norconsult og Multiconsult når det gjelder antall ansatte.

Vibecke Hverven har fortsatt ikke avsluttet handleturen, selv etter ti oppkjøp. – Ser vi noe interessant er vi klare, sier Sweco-direktøren.

Opticonsult fortsetter med eget navn frem til april neste år, fra da av blir det en divisjon av Sweco Grøner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.