OLJE OG GASS

Shell vurderer Statfjord-salg

TENKER NYTT: Administrerende direktør David Loughman i Norske Shell sier de vil selge for å kunne plassere midler andre steder hvor de kan satse nytt.
TENKER NYTT: Administrerende direktør David Loughman i Norske Shell sier de vil selge for å kunne plassere midler andre steder hvor de kan satse nytt. Bilde: Norske Shell
9. apr. 2010 - 11:51

Norske Shell leker med tanken på å selge seg ut av Statfjord-feltet. Selskapet eier for tiden 9,5 prosent av Statfjord, der Statoil er operatør med 44 prosent.

Vil frigi midler

Administrerende direktør David Loughman i Norske Shell bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at Shell vurderer å kvitte seg med sin andel av den tidligere oljegiganten Statfjord.

I dag produseres det mest gass på feltet, der oljeproduksjonen er kraftig redusert.

Loughman understreker at Shell vil selge for å kunne plassere midler andre steder i Norskehavet.

Nye muligheter

Han beskriver situasjonen som en normal prosess som for alle selskap involverer kontinuerlig vurdering av porteføljer og eventuelt omplassering av interesser og midler.

– Når vi vurderer å selge på Statfjord, er det ut fra en tankegang om at vi i stedet for å delta i økt utvinning der kan satse på nye lete- eller utbyggingsprosjekter internasjonalt eller i Norge, sier Loughman. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.