INDUSTRI

Shell-selskap skal stå for Mongstad-testing

– Dette er en milepæl for testsenteret.

Bilde: NTB scanpix
3. juli 2014 - 21:18

Selskapet Shell Cansolv har fått oppdraget med å teste karbonfangst-løsningen ved Teknologisenter Mongstad. Testene starter i løpet av årets tredje kvartal.

Testingen av aminanlegget vil vare i om lag fem måneder, opplyser Olje- og energidepartementet.

– Dette er en milepæl for testsenteret. Jeg er veldig glad for at det er internasjonal interesse for å bruke testsenteret på Mongstad og for at nye aktører får prøve ut sine teknologier. Det viser at anlegget er et viktig bidrag til verdensdugnaden for å utvikle kostnadseffektiv CO2-fangstteknologi, sier olje- og energiminister Tord Lien (Frp).

Om lag 75 prosent av Teknologisenter Mongstad (TCM) eies av den norske stat gjennom Gassnova. Medeiere er Statoil (20 prosent), Shell (2,44 prosent) og Sasol (2,44 prosent).

Et fullskala renseanlegg for CO2-utslipp fra oljeraffineriet og varmekraftverket på Mongstad i Nordhordland ble lansert som den rødgrønne regjeringens «månelanding» av statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i nyttårstalen i 2007. Den rødgrønne regjeringen skrinla i september i fjor CO2-rensing på Mongstad, men teknologisenteret ble videreført.

Les også:

Statoil må kutte 200 årsverk på Mongstad

– Klimapolitikken i Norge er stort sett kun symbolpolitikk

Teknologisenteret på Mongstad slapp ut 9 ganger for mye ammoniakk  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.