INDUSTRI

SFT refser sikkerheten ved tankanlegg

EKSPLOSJONSBRANN: En tank eksploderte på industriområdet til Vest Tank  ved Sløvåg i Gulen. Bellona vil ha gransking av alle slike tankanlegg etter storbrannen.
EKSPLOSJONSBRANN: En tank eksploderte på industriområdet til Vest Tank ved Sløvåg i Gulen. Bellona vil ha gransking av alle slike tankanlegg etter storbrannen. Bilde: Kåre Næss/Statoil
30. juni 2008 - 09:58

Statens forurensingstilsyn (SFT) har avdekket dårlig sikring av tanker og rør, for dårlig vedlikehold og mangelfull risikovurdering på sine intensive kontroller med tankanleggene, skriver Aftenposten.no.

Uhell ved Glomma

– Tankene utgjør et stort potensial for utslipp enten det gjelder olje, avfall eller andre ting. Et lite uhell kan gi store utslipp, sier Bjørn Bjørnstad i SFT til avisen.

Bjørnstad viser til et uhell for et par år siden der olje rant ut i Glomma og skapte store ødeleggelser for fuglelivet og forurensning av våtmarksområder.

Mange feil

Ved siden av seks anlegg ved Glomma har SFT sammen med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap også kontrollert tankanlegg i Stavanger, Bergen og Møre og Romsdal.

Ved de fleste virksomhetene ble det oppdaget mange feil. SFT vurderer nå å utarbeide en forskrift som stiller mer konkrete krav til anleggseieren.

Helseplager

Eksplosjonen ved Vest Tanks anlegg 24. mai i fjor førte til at to tanker med avfallsstoffer ble ødelagt. Lokalbefolkningen har helt siden eksplosjonen slitt med kvalme, uvelhet og hodepine, men Folkehelseinstituttet har konkludert med at det er lite som tyder på at de vil få langtidsskader.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.